Na een goede voorbereiding klaar voor de start in Geesteren tegen Stevo

Dit weekend begonnen we aan onze nieuwe competitie. We waren er klaar voor. De dames hadden allen gezonde kriebels. Voor ons mocht de eerste wedstrijd beginnen. Pittig waren de trainingen en oefenwedstrijden geweest de afgelopen 6 weken. We hadden samen hard gewerkt om er weer een goed team neer te zetten. Onze doelstelling voor dit seizoen spraken de dames volmondig uit, een plaats in de top 3. Dit betekent hard werken in alle trainingsuren die je kunt pakken en samen 200% geven voor elke wedstrijd. Maar ik wilde het ook met goed handbal laten zien. Als we onze vechtlust kunnen combineren met goed handbal, kunnen we een heel eind komen met dit team. Na een goede warming up samen met onze nieuwe speelster Ilse Timmers (uit dames 2) en met onze jeugd speelster Sarah in het veld van de B1 begonnen we gretig aan de wedstrijd. De tribune zat vol en dit was fantastisch om te zien. We pikten sterk de 0-1 en de 0-3 voorsprong mee. We waren zelfverzekerd en durfden ook goed handbal te spelen. Technisch waren we sterk maar ook in de verdediging stonden we goed. Van 0-3 liepen we uit naar 2-6. Belangrijk was om nu die voorsprong te behouden. En dit deden we knap. Prachtige goals kwamen van ons uit de hoeken, opbouwers en cirkelloopsters. We speelden erg variërend en op elke positie waren we sterk. Van 3-8 gingen we knap naar 5-10 in de 20ste minuut. Stevo vocht terug maar het lukte niet om aansluiting te krijgen. Met slimme wissels aan onze kant werd er goed en sterk verdedigd waardoor we met 7-13 de rust in gingen. Een gat van 6 goals. Ik was trots op de dames. Toch werd er in de kleedkamer nog vele puntjes op de i gezet, ondanks onze voorsprong. We wisten dat Stevo in de 2de helft moest komen om aansluiting te krijgen. Hier moesten we slim op gaan anticiperen.

De eerste 15 minuten konden we telkens de 5/6 doelpunten verschil behouden. Maar in de laatste 15 minuten werd het iets grimmiger. Met een stand van 11-16 werd Stevo fysieker. Gelukkig bleven onze dames sterk in de aanval en verdediging en bleven we knap op de been. De keepers keepten aan beide kanten goed. We probeerden de rust te houden en hamerden erop om niet aan hun duel mee te doen. Het mooie handbal kwam even stil te liggen. Trots sloten we de wedstrijd knap af met 18-22. We hadden mooi goed handbal laten zien 45 minuten lang en waren sterk geweest in onze verdediging. Met een jarige job in ons midden hebben we gezongen en geproost na afloop. Blij waren we met deze overwinning. 

We bedanken ons publiek, jong en oud, het was weer heerlijk om ze te zien en te horen. Dank jullie wel voor jullie komst. Blij zijn we ook als vereniging dat elk team dat gespeeld heeft van ZV allemaal gewonnen hebben, iets om trots op te zijn. 

Volgende week is er volop handbal te zien in Borne. Wij spelen tegen T.V.O 1 om 20.15 uur na dames 2. Zij spelen om 19:00 uur tegen Combinatie '64 3, allen tot dan.