Zenderen na 7 wedstrijden ongeslagen aan kop in de hoofdklasse

Deze week waren we niet compleet, griep heerste in onze ploeg. Maar gretig waren de 5 speelsters en 2 keepers die overbleven op de trainingen. Om toch volop te kunnen trainen werden de dames B1 gevraagd om met ons mee te doen. Dit deden ze uitstekend met elkaar. We waren gefocust, scherp en heel fanatiek in de verdediging samen. Dat we anders zouden beginnen tegen combinatie'64 was logisch, want opbouwers missen in de trainingen is schuiven in de opstelling. Vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd. We konden alleen niet gelijk uitlopen i.v.m. slordig balverlies aan onze kant. We waren te gehaast. Daardoor bleef het telkens gelijk 1-1 en 2-2 en 4-4. Combinatie'64 proefde meer en zette 1 van onze speelsters vast. Dit was wat we wilden, we houden van ruimte en breed spel. Hier trainen we elke week op en dit voelde goed. Daardoor liepen we knap uit van 4-4 naar 5-9 met nog 12 minuten te spelen. Blij waren we met deze voorsprong. Nu konden we ons weer volop concentreren en focussen op de verdediging. Dit deden we wederom knap, met maar 7 tegendoelpunten gingen we de kleedkamer in. De ruststand werd 7-11. 

In de rust bespraken we dat 11 doelpunten te weinig was. We hadden soms te gehaast gespeeld en we hadden 4 open kansen gemist. Dit vonden we allen slordig. De dames kregen een groot compliment van mij omdat de verdediging echt goed was. Combinatie'64 heeft goede speelsters die veel van de plek lopen en dit is continue schuiven en praten met elkaar. Toch klaagden de dames dat het spelletje fysiek was, er mocht veel van de scheidsrechter. Dit kostte ons veel kracht. Daarom spraken we af om de 1ste 7 minuten van de tweede helft gelijk alles te geven. Daarna wilden we ons weer focussen op ons spel en rust in de wedstrijd brengen. We begonnen de tweede helft goed. We waren scherp en maakten tempo. Door de goede druk speelden we Combinatie uit. Telkens kwam er weer een speelster vrij. In 5 minuten liepen we uit naar 7-15. Combinatie werd hier onrustig door, waardoor hun spel slordig werd. Hier waren we blij mee en slim anticiperen we daarop. Wij bleven de rust houden, waren slimmer in onze kracht verdeling en versnelden ons spel wanneer het ook kon. Van 10-17 gingen we naar 13-20. De plus 7 hielden we knap. Helaas werd Combinatie'64 hierdoor fysieker. We lieten ze de laatste 10 minuten van de wedstrijd in hun spel komen en dit was jammer. Het leek dat we onze krachten hadden verspeeld in onze verdediging. We konden helaas niet nog meer uitlopen. Daarbij waren de keepers van Combinatie'64 sterk vandaag. Ze redde onmogelijke ballen, zeker in de laatste fase van de wedstrijd. Dit was voor het publiek prachtig om te zien. Hierdoor kwamen ze nog iets terug, de + 7 werd + 4. We wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 18-22. Dat niet iedereen fit was vandaag was te merken. Knap hebben deze wedstrijd andere speelsters de kar getrokken. De 2 punten gingen weer mee naar Zenderen. Eenmaal daar aangekomen kregen we te horen dat DSVD 2, die samen met ons aan kop stonden, met 40-32 verloren hadden in Drenthe tegen E&O 2. 

Dit betekent dat wij nu als enigen ongeslagen zijn en op de eerste plek staan. Dit is het resultaat van hard werken met elkaar en geconcentreerd zijn in onze trainingen. Conditioneel sterk blijven en elkaar scherp houden is onze doelstelling. Tevens daarnaast heel belangrijk, vertrouwen houden in elkaar en in ons kunnen.

Voor nu, genieten met z'n allen van de koppositie in de hoofdklasse. 

We bedanken onze trouwe supporters. Volgende week zaterdag 25 november spelen we thuis tegen de Drentse ploeg Borger. We spelen na dames 2 om 20.15 uur. Allen weer tot dan.