Na 8 wedstrijden nog steeds onverslagen, winst tegen Borger

Even werd er nog gesproken over de leuke krantenknipsels van afgelopen week. Maar we wisten allemaal, bij de les blijven en nu weer focussen op de volgende tegenstander. Dit was een Drentse ploeg, Borger uit Borger. Ze waren gepromoveerd dit jaar naar de hoofdklasse. Ze stonden netjes in de middenmoot, op de 7e plaats. We hadden een wedstrijd gezien van Borger,  dus we wisten een beetje hoe deze dames speelden. Voor onze wedstrijd speelden dames 2, die wonnen met 23-12 en nu knap op de tweede plek staan. Met onze pupil Kyra Rijkens gingen we gretig van start. Kyra opende met een prachtig schot op goal, waarna wij haar volgde met 4 goals op rij. Binnen 5 minuten was het 4-1. Toch kwam Borger sterk terug omdat we niet goed stonden in de verdediging en slordig waren met balverlies. Even heeft het 9-8 gestaan en was er veel frustratie, maar de laatste minuten werd dit keurig weer recht gezet. We gingen de rust in met een stand van 12-8. De rust deed ons goed. Onze frustratie werd daar uitgesproken, omdat niet iedereen zich aan de opdrachten hield. We waren te gehaast, te gretig en slordig tegelijk. Geconcentreerd en positief blijven was ons streven voor de tweede helft. 

Heel knap pakten we toen de draad weer op. We hadden mooie schoten vanuit de negen, cirkel en hoeken. Onze keepers hielden mooie ballen. We hadden onze voorsprong van plus 7 weer te pakken. Na 10 minuten spelen stond het 16-9. We proefden meer, maar kregen dit niet makkelijk. De keeper van Borger verrichte knappe reddingen. Tevens hielden de scheidsrechters de 7 meters op zak. Na 20 minuten spelen hadden we een knappe +9 staan, stand was toen 21-12. Dit wilden we graag vasthouden, maar Borger gaf niet op. Tot de laatste seconde bleven ze komen, maar onze verdediging stond weer als een huis. De ballen werden keurig onderschept. Maar daarentegen konden we niet 100% scoren. Wel vind ik het knap dat op 3 speelsters na, iedereen 3 of meer goals hebben gemaakt. Dit betekent dat we op elke positie blijven scoren en dan ben je als team goed bezig. De eindstand werd 25-16. We waren terecht de winnaar. 

We bedanken onze gretige pupil Kyra en ons publiek die vanavond weer volop aanwezig was.  Het is gezellig en leuk om voor een volle tribune te spelen. Volgende week spelen we uit tegen RSC Rossum, tijd 20:30 uur. Allen weer tot dan.