Eerste helft superieur tegen RSC Rossum

Zaterdagavond moesten we tegen RSC te Rossum. RSC is altijd voor ons een pittige tegenstander geweest. Meestal ging het gelijk op en pakten we de winst tegen RSC pas in de laatste 10 minuten. Dit wilden we vanavond niet. Ik wilde vandaag zorgvuldig spel zien met vele combinaties op elke positie. Op tijd en plaats versnellen, maar op ons eigen tempo ons eigen spel spelen. Onze creativiteit, snelheid, kracht en conditie wilde ik testen. Verdedigend hadden we al 8 wedstrijden laten zien dat we dit goed deden. Met een goede warming-up begonnen we scherp aan de wedstrijd. Al binnen 5 minuten was het 0-4. We waren sterk in de aanval en als een muur stonden we te verdedigen. Na 20 minuten spelen was het 2-9. De keepers aan beide kanten stonden top te keepen. Door slordig balverlies kon RSC iets dichterbij komen, we gingen de rust in met 7-14. In de rust werd gesproken dat we onze kansen wel moest benutten. Verdedigend waren we top, maar in de aanvallen werd vaak bal verlies geleden waardoor we niet konden uitlopen. Dit was zo jammer.

De tweede helft kwam RSC met een hele andere mentaliteit de kleedkamer uit. Ze gingen er vol in en er werd hard verdedigd. We hadden hier moeite mee. Alles mocht, niks was te gek. We bleven gelukkig rustig en deden niet met hun spelletje mee. De opdracht was in de kleedkamer loop RSC eruit. Maar nu dachten we hou de plus 7 doelpunten vast. En dit deden we keurig. Van 10-18 in de 10e minuut gingen we naar 15-22 in de 20e minuut. Mooi was te zien dat Sarah van de B1 nog 2 sterke goals mee pikte. We genoten allen volop. De laatste 10 minuten ging het om en om. We sloten de wedstrijd af met een winst van 19-26. Een leerzame wedstrijd was het. Eerste helft superieur en de 2de helft hard, bevlogen, snel en dan toch rustig blijven als team met daarbij gelukkig geen blessures. Blij was ik als coach. Net als andere jaren sluiten we (met winst tegen RSC) de wedstrijd af met onze trouwe supporters in café de Trol te Weerselo. Hier was het weer erg gezellig. Blij waren we weer met de 2 punten. 

We staan momenteel nog steeds op de eerste plek. Op de tweede plek staat DSVD 2 met 2 punten achterstand. Volgende week moeten we tegen DSVD. Dit gaat een spannende wedstrijd worden en we hebben jullie steun hard nodig. Dus kom allen naar Deurningen op 9 december en steun de dames 1 van Zenderen vooruit. Tijd 20.10 uur. 

Leuk om te weten. Sinterklaas was er op donderdag op onze training. En afgelopen woensdag zijn we met een aantal teamleden en leidsters/trainsters van ZV naar de topsporthal IISPA in Almelo geweest om hier een oefenwedstrijd van het nationale team van Japan tegen HSG Bomberg Lippe (met speelster Angela Steenbakkers, die dit weekend ook meespeelt in het Nederlands Handbalteam). De wedstrijd ging de eerste 5 minuten gelijk op, maar hierna begon HSG Bomberg Lippe uit te lopen. Door Japan werd er behoorlijk agressief verdedigd, waardoor er een aantal penalty’s volgden. Wat ook opviel is dat de Japanners vaak met 7 personen de aanval inzette, en op tijd en plaats op de 11 meter verdedigden, om toch weer een beetje bij de Duitse club aansluiting te vinden. Tevens waren de Japanners slordig en niet scherp in breakouts. HSG Bomberg Lippe was hier sterk in.  De eindstand was dan ook 23-32 in het voordeel van HSG Bomberg.