De strijd om plek 1 te behouden!

Vanavond zou een belangrijke wedstrijd worden. Wij stonden met 2 punten voorsprong bovenaan op plek 1, gevolgd door DSVD 2 te Deurningen. Zij hadden 2 punten achterstand, vanavond zou belangrijk worden. 

DSVD 2 draaide vorig jaar ook in de top 3 mee. Het was toen een spannende pot geweest. We hadden gelijk gespeeld in Deurningen met 20-20. Hars was toen in het voordeel geweest van de thuis ploeg. 

We wisten dat wij elke wedstrijd weer beter speelden, maar we wisten ook dat we nog beter konden dan we tot nu toe hadden laten zien in deze competitie. Ondanks dat we nog onverslagen waren. Verdedigend waren we de sterkste van de hele hoofdklasse A t/m E. 25 goals hadden we per wedstrijd gemaakt en 18 doelpunten tegen. Dit was al om trots op te zijn. 

Elke training weer focusten we ons op de verdediging, aanval en de snelle breaks. De tactiek en opdrachten tegen DSVD waren goed doorgenomen op de trainingen deze week en nu voor de wedstrijd werd dit nogmaals herhaald. Het moest vandaag gebeuren. Ons publiek was volop aanwezig, jong en oud. Dit deed ons goed, de tribune was vol. We zeiden tegen elkaar we hebben niets te verliezen en we gaan knallen. We hadden zin aan de wedstrijd en we wisten dat we ze konden pakken op snelheid en in de verdediging. Het enigste waar we elkaar voor gewaarschuwd hadden was de hars. Dit doet ons nog altijd de das om, het blijft jammer dat wij er niet mee mogen trainen. Maar vol goede moed en vol zelfvertrouwen begonnen we aan de wedstrijd.

Gelijk werden we geconfronteerd. De bal was nog niet eens rond geweest of het eerste balverlies door hars was al geleden. Even dacht iedereen, het zal toch niet. Maar gelijk pikten de dames het sterk op. Schakelen en staan in de verdediging dat was onze afspraak werd er geroepen.  En knap deden we dit. Van 0-1 liepen we sterk uit naar 1-4. We verdedigden sterk en we waren uitmuntend in de aanval. Het gaf ons veel zelfvertrouwen ondanks onze bal verlies door de hars.  DSVD kwam er niet aan te pas. Als een muur stonden we te verdedigen. De keepers waren sterk en er werd op snelheid gespeeld aan beide kanten. Helaas konden we even de 3 doelpunten verschil niet vast houden. 2 verdiende penalty's werden door ons gemist, dit was zo jammer. Daardoor kwam DSVD gelijk te staan met 4-4 in de 20ste minuut. Tot 6-6 bleef het gelijk maar we proefden meer. En heel knap pakten we mooie sterke doelpunten mee uit de negen en vanaf de cirkel. Met 7-9 gingen we de rust in.

In de rust werd veel besproken wat goed ging. We waren sterk in de aanval en gedreven in de verdediging. We baalden alleen van het vele bal verlies (10 stuks), maar we waren ook gelijk trots dat DSVD niet dichterbij kwam. Dit voelde toch al als een overwinning. 

Gedreven en vol zelfvertrouwen begonnen we aan de 2de helft. Knap pakten we weer de voorsprong met een stand van 9-12 in de 10e minuut. Deze voorsprong van 3 doelpunten hielden we vol tot de 18e minuut, stand 11-14. Lange tijd werd er even niet gescoord aan beide kanten. De keepers waren top, maar ook de verdediging zat stevig op slot aan beide kanten. Het werd 12-15 met nog 7 minuten te spelen. Je zag onze krachten verminderen doordat DSVD hard in de verdediging was geweest. Bij elke aanval werden onze speelsters stevig gevloerd, continue weer. Er werden daarvoor wel terechte straffen gegeven door de scheidsrechters, maar het kostte ons zoveel energie. Daarbij moesten we de 7 meters dan nemen met de troep hars. De ballen ging alle kanten op behalve niet in de goal. DSVD kon hier van profiteren en kwamen daardoor weer dichterbij.  Slim pakte een speelster van DSVD in de laatste 7 minuten 2 keer een penalty mee met 2 keer een 2 minuten straf.

Dit nekte ons. Bijna 5 minuten lang stonden we met 5 man op het veld. Het was knokken om de verdediging dicht te houden. Onze dames gaven alles en knap konden we aanvallend nog blijven scoren met 5 man, maar het was niet genoeg. Van 14-15 kwamen we daardoor plotseling gelijk te staan met 16-16. Met nog 2 minuten op de klok te spelen. De spanning was om te snijden. Het publiek bleef ons aanmoedigen en dit was onze grootste steun. 

Maar de laatste minuten met 6 tegen 5 had ons gebroken. We gaven niet op en we toonden nog even al onze krachten. Alles werd uit de kast getrokken om nog een goede laatste aanval in te zetten. Maar het mocht niet baten. Dsvd ging er in de laatste 2 minuten met de winst ervandoor. Ze maakten nog 2 knappe doelpunten door de mid op de snelle breaks. 18-16 werd de eindstand. Ongeloof straalde uit onze ogen. We hadden alles gegeven. We hadden laten zien dat we sterker waren dan DSVD 2. Maar de 2 punten bleven in Deurningen dit was zo jammer. We hadden 5 penalty's gemist deze wedstrijd, dit waren er te veel. We moesten onze koppositie weer delen met DSVD 2. Met 6 doelpunten meer, staan we nog wel steeds aan kop. 

We bedanken ons publiek die ons met vele getallen sterk aanmoedigden. Aanstaande dinsdag 12 december moeten we weer terug naar DSVD 2. We moeten spelen voor de beker, helaas zijn we niet compleet. Maar we gaan ons na dinsdag goed voorbereiden op de Drentse ploeg Hurry up 1. Zaterdag 16 december onze laatste wedstrijd van dit jaar thuis, tijd 19.30. Allen tot dan!