Trots op ons resultaat in 2017

Vandaag was de Drentsche club Hurry up 1 bij ons thuis op bezoek. Een verrassende ploeg die uit wispelturig speelden en thuis alles wonnen op DSVD 2 na. Ze stonden op plek 4. Hurry up mocht je zeker niet onderschatten. Wij vonden deze dames altijd verrassend en scherp in de verdediging en aanval. Goed waren ze altijd in de eerste 15 minuten en daarmee pakten ze altijd in het begin een grote voorsprong. Het was onze laatste wedstrijd van het jaar en we wilde deze ook goed afsluiten. De gemiste kansen van de afgelopen week tegen DSVD 2 wilden we niet weer. We moesten scherp blijven en in onze snelle break-outs en penalty's 100% blijven scoren. We hadden deze week op de training gefocust op onze afwerking. Daarnaast hadden we natuurlijk veel gekeken naar onze Nederlandse handbalsters die deze week veel mooie aanvallen op snelheid lieten zien. Maar ook daar was de afwerking niet altijd 100%. Toch hebben ze brons gepakt door de strijd die ze geleverd hebben en hun vertrouwen. Plek 3 van de wereld is echt goed, wij hadden genoten. 

Onze pupil Jalyssa Schmit deed gretig mee aan de warming-up. Ze scoorde bij Hurry up na een aantal slimme pogingen, dit was leuk om te zien. Hurry up mocht beginnen met de aanval. Hieruit scoorden ze direct waardoor ze op voorsprong kwamen. Daarna volgden wij, maar ons schot werd sterk gestopt door de keeper. We waren gewaarschuwd.   Hurry up kwam daardoor op 0-2 maar wij bleven rustig en kwamen naar 10 minuten spelen op  een stand van 3-4. We stonden op achterstand en dit waren we niet gewend. Hurry up was afwisselend en scherp in de afronding. Na 3 prachtige goals van onze kant kwamen we gelijk te staan met 6-6 in de 20ste minuut. Nu doordrukken werd er geroepen maar het lukte ons niet om uit te lopen. Hurry up speelde stug, verdedigde goed en hadden goede schoten onderlangs en verrassend uit de negen. Wij waren niet verrassend, het was akelig stil tijdens de verdediging en we stonden niet altijd scherp in de aanval. Met 9-9 gingen we de rust in. In de rust werd toegegeven dat we te afwachtend waren, we waren stil. Er werd niet gecommuniceerd in het veld met elkaar. Ik wilde overtuigende dames in het veld. We moesten nu knallen. Ik wilde tempo in ons spel en goede druk. Gelukkig pakten de dames dit goed op in de tweede helft. 

Gelijk kwamen we sterk op voorsprong met 13-10 daarna 15-12 in de 15e minuut. We wisselden voor frisse speelsters en liepen daardoor uit naar 18-14. Iedereen rouleerde mee en de aanvallen waren beter en spannender. We zagen dat de tegenstander daardoor moe werd en slim gingen we daardoor nog meer op tempo spelen. We speelden langer de bal rond zodat ze ook nog flink moesten werken in hun verdediging. We kwamen de tweede helft niet meer in gevaar.  We wonnen de wedstrijd uiteindelijk overtuigend met 21-15. In de verdediging stonden we uitstekend, want we hadden maar 6 tegen doelpunten gekregen in de tweede helft. Ik was trots op de dames dat er strijd en passie was geleverd. Er werden mooi goals van beide kanten gemaakt. Daarnaast waren de keepers aan beide kanten sterker in de tweede helft. Ook was er maar 1 twee minuten tijdstraf voor Hurry Up in 60 minuten spelen. We vonden de Hurry up dames sterk en sportief na afloop. Geen moment hebben we gedacht dat we deze wedstrijd zouden verliezen. Als we het even moeilijk hebben staat er telkens een speelsters op die de kar trekt of scoort. Dit is in 2017 ook onze kracht geweest. Na de wedstrijd hoorden we dat RSC had gewonnen van DSVD. Dit betekent dat we de eerste competitiehelft van het seizoen afsluiten aan kop. Met twee punten voorsprong staan we momenteel bovenaan. De teams uit de hoofdklasse spelen allen verrassend. Dit is ook zo leuk aan deze competitie. Er zal nog tot het einde worden gestreden.


De volgende wedstrijd is thuis in het nieuwe jaar 2018 op 6 januari. We spelen om 19.30 uur tegen Stevo. Voor nu bedanken we ons publiek en onze jonge pupil Jalyssa. We wensen jullie allen fijne en gezellige feestdagen toe en een gezond, gelukkig en sportief 2018.