Start van de tweede competitiehelft afgesloten met 2 punten

Het nieuwe jaar 2018 was begonnen en we wilden onze vechtlust laten zien. Dit had Hans ter Brugge ook altijd gedaan. Hans overleed deze week op vrijdag 5 januari, onze fysio en trouwe supporter maar vooral een bijzonder sterke dorpsgenoot. Voordat de wedstrijd begon werd er 1 minuut stilte voor hem gehouden en we speelden met rouwbanden. Zo waren in onze gedachten Jacobien, Sandra, Pleunie, Kees en familie in ons midden. 

Vandaag was Stevo onze tegenstander. Tegen Stevo hadden we de vorige wedstrijd gewonnen met 18-22. We hadden de hele wedstrijd, door goed verdedigen, ruim voor gestaan met 5-6 goals verschil. We wilden dit vandaag ook graag vast houden en hadden dit ook besproken in de trainingen. We wilden deze wedstrijd onze balans terugvinden en goed starten. Helaas waren er deze week een aantal dames op vakantie geweest en heerste er griep. Daardoor waren we maar met 5 speelsters op de training. Maar gelukkig werd er heel fanatiek en gretig getraind. Ook onze keepers waren scherp. Gedreven en vol vertrouwen begonnen we aan de wedstrijd. Onze pupil Tess Borgerink deed vandaag gretig mee in de warming-up met dames 1. Tess opende met een sterke en mooie goal. We wilden haar graag volgen en hadden dit ook met haar afgesproken. Stevo opende met het eerste doelpunt. Van 2-2 gingen we gelijk op naar 4-4 in 10 minuten. De verdediging van onze kant was niet sterk. Er werd daardoor gewisseld en deze dames pakten het goed op. We creëerden daardoor een goede voorsprong en kwamen voor te staan met 7-4. Maar Stevo gaf niet op, ze kwamen weer sterk terug tot 7-6 door snelle break-outs. Door weer met frisse speelsters de strijd aan te gaan scoorden we 5 prachtige doelpunten achter elkaar op verschillende posities. Het was 12-8 in de 20ste minuut. Deze stand hebben we stabiel kunnen houden tot de rust. We gingen de kleedkamer in met 15-12.

In de kleedkamer gaven enkele speelsters aan zich niet lekker te voelen. Ze voelden zich te slap. Dit zagen we ook, maar dit voelde Stevo en het publiek ook. Ik pepte de dames op dat we genoeg speelsters hadden en dat deze dames het ook heel goed konden waarmaken. Ons geheim was dat iedereen vandaag scoorde en daar werd Stevo ook tureluurs van. We moesten dit vast houden. Goede druk, tempo houden en rust nemen wanneer dit nodig was. Vol vertrouwen en goede moed begonnen we weer sterk aan de 2de helft. Van 16-13 bleven we op 19-16 staan. We hielden de plus 3 knap in de eerste tien minuten van de tweede helft. Daarna misten we 2 belangrijke open kansen waardoor Stevo met 16-14 en 18-16 terug kwam. Maar onze keepers en ook onze speelsters pepte elkaar wederom goed op waardoor we weer uitliepen tot 22-18 in de 20e minuut. Het was een mooie wedstrijd om te zien er werd aan beide kanten goed gekeept. Tevens werd er op tempo gespeeld. Stevo had een jong team met goede speelsters . Ook deze dames lieten mooie doelpunten zien. Het publiek genoot aan beide kanten. Toch liepen we sterk uit naar 26-21 en hadden we de plus 5 weer te pakken. De laatste minuten zette Stevo alles op alles. Gelukkig hielden we onze koppies er goed bij. We speelden volwassen, slim en creatief uit. Iedereen deed wat ze moesten doen en volgden de taken op. Daardoor sloten we de wedstrijd af met een winst van 28-24.

We bedanken onze pupil Tess en familie en onze supporters die in grote getallen aanwezig waren en ons steunde op deze avond. Volgende week zaterdag 13 januari moeten we uit tegen TVO. Tijd 19.30 uur te Hengevelde in sporthal de Marke. Allen tot dan.