Belangrijke punten na een spannende wedstrijd

Vanavond moesten we uit tegen TVO. Zij stonden gedeeld op plek 5. TVO is een team met snelle, lenige en zeer bewegelijke speelsters. Met hun snelle druk heb je snel de 2 minuten straf te pakken. Het was dus focussen op onze verdediging. Tevens zijn ze altijd snel in de omschakeling. Hier werd deze week ook veel aandacht aan besteed. Deze week hadden we de griep niet onder controle en waren we weer niet compleet. Na een goede warming up begonnen we allen gretig aan de wedstrijd. Het ging gelijk op van 2-2 en 4-4 naar 7-7 in de 15e minuut. We konden geen afstand nemen want TVO had de verdediging goed dicht zitten. Vanaf 10-10 gingen we een fase in dat we alles misten. Zelfs de open kansen van onze break-outs werden gestopt door goed keeperswerk bij TVO. Daardoor gingen we met een achterstand van 4 doelpunten de rust in met 14-10. In de rust werd er veel besproken. We bleven rustig want we wisten dat we ze konden pakken. Maar we moesten nog meer spirit laten zien en zelfvertrouwen kweken.

We begonnen met een hele andere verdediging en aanval en dit bleek ons geheim. Even kwamen we nog op 5 doelpunten achterstand, maar daarna knokten we onszelf terug in de wedstrijd. In 12 minuten tijd maakten we de achterstand goed en scoorden we 7 goede goals achter elkaar. Zo kwamen we door onze vechtlust en kracht voor te staan met 17-15. TVO baalde en zette alles op alles om ons terug te pakken. Het werd nog 18-18 en 20-20 met nog 7 minuten te spelen. De laatste 7 minuten werd er aan beide kanten goed verdedigd en goed gekeept. Met nog 2 minuten te spelen maakten wij de 21-22. Daarna hadden we de verdediging goed dicht en sloten we de wedstrijd af met deze stand.

Het was een spannende wedstrijd. Maar als je met 5 doelpunten achter staat en dan alsnog wint, kan ik het team alleen maar weer complimenteren. Er is gevochten vandaag. We gaven niet op en wilden niet verliezen, dit was mooi om te zien. Na afloop hoorden we van ons publiek dat Stevo gewonnen had van DSVD. Nu staan we even met 4 punten verschil bovenaan. Ik ben alleen maar trots op mijn dames van Zenderen Vooruit. 

Volgende week zaterdag 20 januari spelen we tegen Hacol thuis tijd 20.15 uur na dames 2. Dus kom ons allen aanmoedigen.