Overduidelijke overwinning op de nummer 3

Deze week stond Hacol uit Oldenzaal op het programma. We waren weer compleet geweest op de trainingen en hadden ons goed voorbereid. Het zou een belangrijke en spannende wedstrijd worden. We hadden de afgelopen jaren thuis namelijk nog nooit van Hacol gewonnen. Hacol stond keurig op plek 3. Ze hebben snelle, goede hoeken en lange speelsters die loeihard kunnen knallen. Deze competitie hadden ze ook maar 4 wedstrijden verloren en ze stonden met 6 punten minder achter ons. Wij hadden in de eerste helft van de competitie als enige ploeg uit in Oldenzaal gewonnen. Vandaag wilden we niet verliezen en waren we allen gefocust. We waren weer compleet en wilden vandaag weer een goede wedstrijd neerzetten, want we hadden dit nodig om scherp te blijven. We merkten wel dat de teams uit de hoofdklasse veel meer gedreven zijn als ze tegen ons moeten. Waarschijnlijk komt dit omdat we op de eerste plek staan en winnen is natuurlijk gillen. Ik waarschuw onze dames daar ook altijd voor. Onderschat geen enkel team, blijf scherp en gefocust op de verdediging dan komen de goals daarna vanzelf.

Onze gretige pupil van de week Linn Wolbers deed fanatiek mee in de warming-up. Ze begon met een prachtige openingsgoal. Daarna mocht Hacol beginnen in de aanval, maar onze verdediging stond sterk. Van 1-0 liepen we uit naar 5-1 voorsprong. We waren gretig, sterk in de omschakeling en als een muur stonden we te verdedigen. In 15 minuten tijd was het 7-2. Daarna waren we 10 minuten lang slordig in de afronding. Er werd niet altijd met overtuiging gescoord. Dit was jammer want we gingen daardoor de rust in met 10-6. Natuurlijk waren we trots op maar 6 tegen goals want dit was knap. Maar eerlijk gezegd hadden we meer moeten scoren. Dit werd ook gezegd in de kleedkamer. We moesten ook 100% zijn in onze afwerking.

Met een andere opstelling begonnen we gretig aan de tweede helft want we wilden Hacol blijven verrassen. Dit deden we knap. We liepen uit naar 14-6 in 10 minuten tijd. Vol overtuiging scoorde iedereen weer van elke positie. We maakten 4 mooie goals achter elkaar en hadden daarbij geen tegengoal. Er werd hard gewerkt waardoor we konden blijven rouleren met vele speelsters. Hacol werd er gek van. Van 17-8 gingen we naar 21-11 met nog 10 minuten te spelen. Onze verdediging zat goed dicht en onze keepers waren top. Er werd goed gehandbald. Er was niks geen hard spel of fysiek getouwtrek. Gewoon goed technisch handbal kreeg het publiek te zien van beide kanten. We genoten allen. Er werd goed gekeken wie de vrije man was. De bal ging als een speer rond. Het werd een sterke 2de helft met prachtige goals. Knap sloten we de wedstrijd af met 26-15. Wat waren we weer blij en trots op elkaar, een verdient biertje na afloop in de kantine met ons enthousiaste publiek. Waarop Hengelo volgde met het hele team. Dit is en geeft een goed gevoel. Trots waren wij op onze dames. 

We bedanken ons publiek die volop aanwezig waren dit was weer prachtig om te zien. Volgende week spelen we uit tegen Bentelo 2. Tijd 21.00 uur. Allen weer tot dan.