Wedstrijd goed hersteld tegen Bentelo 2

Deze week werd er weer goed getraind op techniek, kracht en snelheid. Onze voorbereiding tegen Bentelo werd goed doorgenomen met elkaar. Thuis hadden we wel dik gewonnen met 35-19, maar we vonden toen al dat Bentelo veel beter kon.  Ze waren die wedstrijd niet slim geweest. Dus gefocust wilden we zijn in de aanval want daar lagen hun zwakheden. 

Gretig begonnen we allen aan de wedstrijd. Van 2-2 gingen we gelijk op naar 4-4. We hadden goede kansen gecreëerd met elkaar maar de afwerking was niet scherp genoeg geweest. We baalden hiervan, maar we bleven rustig. Bentelo kreeg vleugels en daarbij was de keeper van Bentelo uitmuntend. Ze hield onmogelijke ballen. We gingen gelijk op, van 7-7 naar 9-9. Het publiek van Bentelo genoot, maar wij bleven rustig. Er werd gewisseld aan onze kant om onze snelheid te versterken waardoor we eindelijk goed konden uit lopen naar 10-12. Met deze stand gingen we ook de rust in. De rust hadden we nodig om elkaar weer klaar te stomen voor een andere tweede helft. Want we wisten allen dat we niet scherp waren in de afronding, maar ook onze verdediging was niet altijd top geweest. We hadden aanvallend moeite gehad met de zijwaartse duwen van Bentelo waardoor we telkens uit balans kwamen. Dit kwam niet te goede van ons snelle spel. Verdedigend hadden we ook fouten gemaakt door niet altijd compact te verdedigen. Hier werd op gehamerd en met goede moed en vol zelfvertrouwen gingen we de tweede helft in.

Sterk lieten we Bentelo gelijk zien vanaf seconde 1 dat we niet voor niets bovenaan stonden. Bam 4 goals op rij in 10 minuten tijd met 0 tegen goals was de ommekeer die we nodig hadden. Vanaf dat moment zijn we uitgelopen naar 7 goals in 18 minuten tijd. Van 12-17 gingen we naar 15-23 met nog 8 minuten te spelen. Bentelo werd door deze achterstand harder in hun verdediging waardoor er blessures vielen aan onze kant. Onze jongste speelster viel uit met een vervelende knieblessure wat niet goed voelde. Gelijk daarop hebben we verstandig de rem erop gegooid. De wedstrijd werd daardoor afgesloten met een goede 2de helft. We eindigden met een eind score van 16-24. Een plus van 8 goals is heel knap gedaan. Onze grootste zorg is nu dat we hopen dat de blessure van Marly mee valt. We duimen voor haar.

Volgende week spelen we op zondag thuis tegen BWO. Tijd 12.10 uur. Allen tot dan. We bedanken ons publiek die aanwezig waren in Bentelo. Ze waren onze steun en toeverlaat.