Overtuigend gewonnen van plek 3 BWO

Deze week hadden we ons goed voorbereid op BWO. BWO is een prachtig team met uitstekende goede speelsters die net als DSVD en Hacol spannend op een gedeelde plek 2 stonden. Ze komen uit de tweede divisie en zijn hier naar 1 jaar spelen weer uit gedegradeerd. Dit hadden we niet verwacht. Het zijn goede, lange speelsters die heel bewegelijk zijn. Daarnaast hebben ze strakke en snoeiharde ballen uit de negen. We hadden de vorige wedstrijd uit gewonnen met 16-19, maar het was niet makkelijk geweest. Deze week waren we gefocust geweest op hun schutters uit de negen. Tevens waren we klaar om ook de cirkel loopster geen kans te geven. Ik wilde goed verdedigend werk zien. Ik hamerde erop dat we niet te laat moesten zijn in de verdediging. Ik wilde geen 2 minuten straf, want met 6 tegen 5 scoorde BWO altijd sterk 2/3 goals. We baalden alleen dat we moesten spelen tegen een goede tegenstander na onze gala avond van Zenderen. Een gezellige avond waar prins Tom Schothuis (mijn oude buurjongen) en adjudant Nico Pol bekend werden gemaakt. Maar de dames verzekerden mij dat ze er stonden tegen BWO. Ze lieten ons zien dat ook zonder hevig alcohol gefeest kon worden. Wij waren trots op zo’n team die alles gaven om het kampioenschap vast te houden. Samen met onze gretige pupil Laura ter Braak die gelijk een mooi doelpunt maakte volgden we haar. Van 3-1 liepen we uit naar 5-3 in de 10e minuut. We gingen gelijk op, wel met 2 doelpunten verschil, maar iedereen zag dat we echt sterker waren. De keeper van BWO had goede ballen waardoor we niet konden uit lopen. Maar sterk kwamen we toch terug door heel creatief te zijn met elkaar. Wie er scoorde maakte ons niet uit, als er maar gescoord werd. Daardoor liepen we uit van 9-4 naar 12-8. Het was jammer dat we niet altijd scherp waren met de afronding waardoor we de rust in gingen met 14-11. In de kleedkamer was iedereen het met elkaar eens dat we deze wedstrijd gingen winnen. Want BWO verdedigde scherp in de eerste helft, maar we wisten dat we verrassend en creatief moesten zijn in de 2de helft.

Overtuigend begonnen we ook goed aan de tweede helft. Van 14-11 liepen we heel sterk uit naar 18-12. Niet dat BWO niet scherp was, maar wij waren oppermachtig. Iedereen speelde uitmuntend. Van 18-12 liepen we uit naar 23-13 in de 15e minuut. 10 doelpunten verschil tegen een goede 3e plek was natuurlijk uitmuntend. We waren top en iedereen speelde een puike wedstrijd. Het publiek genoot en het was fantastisch om te zien hoe de bal rond ging totdat we met z’n allen ervoor zorgden dat er een speelster vrij kwam. Trots sloten we de wedstrijd af met 29-20. Een prachtige score tegen een sterk BWO die alles gaf tot de laatste minuut. We waren ontzettend blij en trots. Als team hadden we top gespeeld en goed gekeept op belangrijke momenten. We waren heel creatief en heel erg scherp geweest met de vrije man zoeken. Ook hadden we geen enkele 2 minuten straf zoals afgesproken. Dit is iets om trots op te zijn. Nu zijn we even een week vrij en kunnen we genieten van het feest carnaval. We wensen iedereen een fijne carnaval. 

We bedanken onze pupil Laura en ons gretige publiek die weer voltallig aanwezig waren. Fanatiek gaan we door met onze trainingen. Zondag 18 februari gaan we naar E&O in Emmen tijd 15.40 uur. Kom ons allen aanmoedigen.