Drenthe tegen Twente

Afgelopen weekend hoefden we niet te spelen en ons vrije carnavalsweekend werd dus flink gevierd. Dinsdag hadden sommige dames vrij gekregen om nog even te dweilen. Maar zoals beloofd waren ze allen donderdag weer scherp op de training. Zondag moesten we namelijk naar Drenthe. E&O in Emmen was onze tegenstander en daar had iedereen uit van verloren, op BWO na. Gemiddeld had E&O daar 32 goals gemaakt en dit was iets wat we niet wilden. Dat het moeilijk zou worden wisten we, want hars was daar altijd onze boosdoener geweest. We hadden hier ook nog nooit uit gewonnen. We waren op tijd in Emmen zodat we eerst het 1ste konden kijken. E&O 1, uitkomend in de eredivisie, moest spelen tegen Quintus. E&O 1 verloor terecht met 28-37. Dat er daarna 3/4 speelsters van het eerste met het tweede mee zouden doen, wisten we ook. Ik pepte de dames op dat wij de beste verdedigers waren en knap op de 1ste plek stonden. Eén ding was zeker, E&O mocht niet van ons boven de 25 doelpunten komen. Dit was ons uitgangspunt voor vandaag. We wisten dat we ze konden pakken in de eerste 7 minuten. In deze 7 minuten zit er namelijk minder hars op de bal. En dit klopte ook. We pikten knap 0-2 en 1-4 mee. We versnelden ons spel zodat de hars pot niet gebruikt kon worden en het lukte om een knappe voorsprong te krijgen in de 20ste minuut met 3-8. Daarna kwam E&O sterk terug. Het spel werd hard in de verdediging met vele zijwaartse duwen maar het mocht. We hadden momenten dat hars de boosdoener was. We gingen daardoor de rust in met 11-12. We baalden in de rust. Het ging zo goed de eerste 20 minuten. We waren ervan overtuigd dat het kon. We wisten dat E&O in de tweede helft de eerste 10 minuten altijd bij elke tegenstander uit liep. We hamerden elkaar erop dat dit echt niet mocht. Knap zorgden we ervoor dat dit niet lukte.

Het was hard werken in de verdediging en we gingen gelijk op. Van 12-12 naar 14-14 met de eerste voorsprong voor E&O in de 15e minuut met 16-15. Maar we vochten ons goed terug 16-17. Het was spannend elke aanval weer. De trommels in Emmen waren storend en het publiek uit Emmen was pittig. Met nog 3 minuten te gaan was het 21-20. Met E&O in de aanval moesten we risico nemen om ieders voor een man te kiezen. Dit deden we heel knap. 2 keer toe veroverden we de bal, maar het lukte niet om de goals te maken. E&O had helaas een goede bank met 3 speelsters uit de eredivisie. Die kwamen sterk terug en het koste ons zoveel kracht in de verdediging dat we geen kracht meer hadden om te poeieren uit de negen. E&O won daardoor met 23-20. Gevochten hadden we met ons allen. Onze verdediging was uitmuntend geweest. We hadden E&O onder de 25 gehouden. Het had gekund vandaag als......de wedstrijd 3 minuten korter was geweest. Als.....we niet met hars hadden gespeeld en als.... de 3 dames uit de eredivisie niet mee hadden gespeeld. Met rechte rug zijn we naar huis gereden. 

We bedanken ons publiek dat naar Emmen was afgereisd. Jullie waren onze grote steun. Volgende week spelen we thuis tegen Combinatie ‘64, tijd 19.30 uur. Komt allen ons aanmoedigen.