Een wedstrijd op tempo, soms zelfs te gretig

We hadden niet volop getraind de laatste 14 dagen met z’n allen. Verrassende Sarah’s werden in Zenderen gesignaleerd en de skiërs onder ons waren vandaag, gelukkig zonder blessures, weer terug van weg geweest. De dames van B1 hadden gedurfd met ons meegetraind. Onze dank hiervoor en dit ging heel gretig ondanks hevige kramp na afloop. Vandaag moesten we het op nemen tegen Combinatie’64. Ze stonden dan wel op plek 11, maar het zijn mooie, grote speelsters die goed kunnen handballen. We onderschatten geen enkele ploeg, want in de Hoofdklasse zitten goede teams die elke wedstrijd alles geven. Combinatie’64 heeft daarnaast goede schutters, zijn snel en altijd gedreven. We waren hierop voorbereid en hadden weer zin om thuis voor ons publiek te spelen. Onze pupil Maud Steenhagen deed fanatiek mee aan de warming-up en ze maakte een prachtige openingsgoal. Dit gaf ons kracht. Daardoor begonnen we ook heel scherp. De bal ging goed rond, we waren slim in opzetjes en maakten uitstekende doelpunten. Binnen 10 minuten stonden we voor met 4-0. Daarna kwamen we in een flow waar de open kansen werden gemist. We leden balverlies door onrustig spel en de keeper van combinatie keepte uitmuntend. Met 20 minuten speeltijd was het 6-6. We baalden van onze slechte 10 minuten fase, maar bleven vertrouwen houden in elkaar. Blijf rustig, concentreer en blijf gretig in de afwerking riepen we tegen elkaar. En dit deden we keurig. We herpakten onze balans en gingen met 4 goals verschil de rust in. Stand 13-9. In de kleedkamer werden onze fouten besproken en iedereen wilde verbetering zien in de afwerking. Niemand wilde nogmaals een terugval zien in de 2de helft. Tevens moest er veel meer gepraat worden met elkaar in de verdediging. We wilden gelijk Combinatie overrompelen in de 2de helft.

Dit lukte gelukkig in de aanval. Het spel was verzorgt, snel en blindelings konden we elkaar weer vinden. Hierdoor konden we een voorsprong creëren van een plus 5 in de eerste 10 minuten. Stand  19-14. Daarna zag je dat wij conditioneel veel sterker waren. We spraken af om breaks te gaan lopen en het spel te versnellen zodat we ze stuk konden lopen in 5 minuten tijd. En dit lukte, in de laatste 20 minuten tijd kwam Combinatie maar 3 keer tot scoren, ze waren op.  Wij gingen door zonder ook maar 1 tijdstraf te krijgen. Dit wil ik zeker benoemen, want we stonden in de tweede helft verdedigend als een huis. Ook betekent dit dat we geen geduw en getrek hebben waardoor blessures uitblijven. Dit vind ik erg belangrijk en heel knap sloten we de wedstrijd af met 26-17 winst. Het publiek had genoten van ons snelle spel. We hebben gelijk een goede voorsprong gepakt en ons professioneel herpakt na onze dip. Het versnellen, niet bang zijn en blijven scoren tot de laatste minuut.

Heerlijk was het om de dames weer te zien strijden met elkaar. Het kampioenschap is nu wel heel dicht bij. We staan 6 punten los met nog 4 wedstrijden te spelen. Volgende week spelen we in Drenthe en met winst kunnen we de week erop het feestje vieren. We bedanken Maud, haar familie en ons publiek die vandaag weer volop aanwezig waren. Dit is altijd prachtig om te zien. Volgende week zondag spelen we uit tegen Borger in Drenthe tijd 14.15 uur. Allen tot dan.