Zenderen Vooruit dames 1 nu al kampioen en promoveert naar de Tweede Divisie!!

Met nog 3 wedstrijden te gaan en een voorsprong van 8 punten op de nr 2, is Zenderen Vooruit een waardige kampioen. De eerste kampioen tot nu toe van Nederland. Dit is iets om trots op te zijn. 

Vandaag moesten we handballen tegen Borger uit in Drenthe. We waren niet bezig met ons kampioenschap vandaag. In ons achterhoofd wisten we wel dat als DSVD (de plek 2) punten zou verliezen, we kampioen konden worden. Maar dat ze zouden verliezen van plek 11 tegen Combinatie’64 hadden we niet verwacht. Een uur voor onze wedstrijd tegen Borger kregen we een appje binnen dat DSVD toch verloren had. Gillend en geheel uitgelaten gingen we de kleedkamer in. Het moest vandaag gebeuren, winnen en dan werd onze droom werkelijkheid. Iedereen moest zich tot orde roepen om te focussen op Borger, want ook Borger kon de punten goed gebruiken. Daarnaast wordt er in Drenthe ook altijd met hars gespeeld. Dit is niet onze favoriet, maar gelukkig zit hier niet zoveel hars aan de bal als in Emmen. Onze warming-up ging goed en met een jarige job in ons midden werd voor aanvang van de wedstrijd volop samen lang zal ze leven gezongen. Daarna was het focussen op onze verdediging en spel. Sterk kwamen we op voorsprong, stand 1-4 in de 10de minuut. We verdedigden knap in de verdediging en aanvallend waren we spannend en variërend. De bal ging op snelheid rond en we zochten goed naar onze vrije man. Binnen 20 minuten hadden we een voorsprong te pakken van 5 doelpunten, stand 4-9. Daarna kwam Borger sterk terug en gingen we de rust in met 7-10. Blij waren we met maar 7 doelpunten tegen. 10 goals vonden we iets te mager, dit moest omhoog. We spraken af om gelijk de druk te verhogen en onze snelheid te versterken in de 2de helft. En dit lukte.

Na 10 minuten goed technisch spel, met goede druk werd het 10-15. Borger werd daardoor fysieker, maar er werd goed en scherp gefloten. Hier waren we blij mee want we wilden geen blessures vandaag. Conditioneel waren we top fit. Dat is waarschijnlijk ook ons geheim. We namen een voorsprong van plus 6 in de 20ste minuut van de 2de helft. Daarna hebben we rust gehouden in ons spel. Heel professioneel hebben de dames de wedstrijd uitgespeeld met een mooie eindstand van 17-21. Vol blijheid en gegil werd ons feestje gevierd. Velen waren nog extra gekomen richting Drenthe om hiervan mee te genieten. Dit was zo gaaf om te zien. Jong en oud, kippenvel. 

Na een lange reis terug met heel veel plezier onderweg werden we verrast in Zenderen. Daar hadden velen de moeite genomen om alvast dit feestje met ons klein te vieren. Een prachtig gebaar. 

Volgende week thuis willen we natuurlijk het kampioenschap met ons allen groot vieren. Dus kom allen richting Borne, tijd 20.15 uur tegen RSC. Dames 2 speelt voor ons dus het wordt een leuke handbalavond voor heel Zenderen. Daarna is er feest in de Kantine te Zenderen. Kom met z'n allen en moedig ons aan. Publiek tot zaterdag!