Onze kampioenswedstrijd thuis met publiek

Vandaag was het onze grote dag. Met trekker en huifkar werden de dames gebracht van en naar de sporthal. De sfeer zat er goed in en vele mensen waren gekomen om het kampioenschap met ons te vieren. Dit was zo gaaf om te zien. De warming up was goed en gretig. We hadden zin om het publiek te laten zien wat we in onze marge hadden. Onze pupil Xena Vossebeld opende de wedstrijd en scoorde heel knap uit een penalty. Daarna volgden de dames. Van 1-1 kwamen we achter te staan met 1-3. Dit kwam door de vele gemiste kansen op rij, wat jammer was want zo gaf je RSC hoop. We bleven gelukkig heel rustig met elkaar want we hadden vertrouwen. Het zat ons even niet mee, de lat, de paal en de keeper van RSC was top. Na 10 minuten spelen kwamen we toch knap terug met een stand van 4-4. Daarna ging het gelijk op. Van 5-5 gingen we naar 7-7 en toen drukten we eindelijk door met behulp van onze keepster die 4 open kansen stopte. Het publiek genoot enorm, ze kregen een wedstrijd te zien waar alles in zat. Het was fantastisch. Met 13-10 gingen we de rust in. In de rust bespraken we onze kansen, maar ook de techniek. We moesten slimmer zijn in de aanval en de verdediging was niet altijd top geweest. We wilden de voorsprong uitbouwen door ons nog meer te focussen op onze verdediging.

Gelijk aan de bak in de 2de helft zeiden we tegen elkaar en dit gebeurde. We pakten een voorsprong met plus 5. In 10 minuten tijd was het 19-14. We waren blij, even lucht en nu vasthouden zeiden we tegen elkaar. Maar dit lukte ons niet. RSC kwam sterk terug met goede onderhandse schoten. Van 20-17 kwamen ze weer dichterbij en stond het in de 20ste minuut 21-20. Ook nu hielden we de rust. We bleven kalm en knap wisten we op het juiste moment weer te scoren. Met nog 5 minuten op de klok en met een stand van 23-22 was het aan ons om nu op te staan en door te drukken. En dit deden we knap op snelheid. De laatste 5 minuten scoorden we 6 fantastische goals op rij met 0 tegengoals. Heel sterk en nergens bang voor liepen we van RSC weg. Het publiek ging helemaal los. Met een knappe winst van 28-22 sloten we springend en gillend onze kampioenswedstrijd af. Wat een mooie strijd was er geleverd. De vele felicitaties volgde en met ons allen hebben we het feest samen met het publiek en sponsors goed gevierd in de kantine van ZV. Een onvergetelijke avond. De zware fietstocht hebben we allen overleefd richting de Dikkersbosweg. Traditie getrouw wordt daar het feest voortgezet tot diep in de nacht met een overnachting erbij. Een feest om nooit meer te vergeten. 


We bedanken ons fantastisch publiek jong en oud. Onze pupil Xena, Paulien, onze sponsors maar ook in het bijzonder het bestuur, die deze avond onvergetelijk hebben gemaakt. 

Volgende week zaterdag 24 maart spelen we thuis tegen de nummer 2, DSVD 2 tijd 19.30 uur. Allen weer tot dan.