Zenderen goed uit de startblokken met een 3-0 zege

Zondag 27 mei stond de 1e nacompetitiewedstrijd van de 2e ronde op het programma voor de mannen van ZV 1. Nadat tegen GFC verloren werd over 2 duels, 4-1 & 2-2, is vandaag Sp. Neede de tegenstander.
Met hemelvaart hebben we ons gerevancheerd tegen GFC, na de 1-4 nederlaag bij hun uit, hebben we ons thuis weer van onze beste kant laten zien en een keurige 2-2 op het scorebord kunnen zetten. Dit gaf vertrouwen richting de wedstrijd tegen Neede.

Zenderen Vooruit is vandaag niet geheel compleet, Robin Sonder zit een schorsing van 1 wedstrijd uit na het behalen van zijn 4e  gele kaart  afgelopen donderdag met Hemelvaart. Daarentegen is de rest er allemaal wel en zijn ze gebrand om te winnen vandaag.

Zenderen begint in de volgende opstelling:

                     Myron

Thomas           Luuk               Hemmo
                      Mart

Bart                Ramon            Tom

Jelmer             Freek              Teun

1e Helft

Nadat er was afgetrapt, was het spelbeeld van de tegenstander al snel duidelijk, ze wilden er vandaag voor meer dan de volle 100 procent voor gaan. Snel druk zetten en het spelletje proberen te maken. Dit resulteerde er dan ook in dat Neede in het 1e bedrijf van de wedstrijd meer balbezit had dan ZV en veruit het betere spel van de 2 vertoonde.

ZV werd terug gedrukt en kon niet echt in de wedstrijd komen. Desondanks werd er wel keihard gewerkt, en gaven we eigenlijk vrijwel niks weg. ZV stond als een huis achterin en Neede kwam niet verder dan de 16 van ZV. Het vuurde vanaf de 16 een paar afstand schoten, maar deze gingen ver naast, hoog over of waren een makkelijke prooi voor Myron Eleveld.

Na een half uur spelen kwam dan wel het 1e doelpunt van de wedstrijd, en dit aan de kant van ZV.

Jelmer won een duel vlak buiten de 16 meter, hij legde de bal vervolgens op Ramon van Os, en die wist hier wel raad mee, Koning Van Os schoot de bal op magistrale wijze strak in de kruising. Zenderen kwam tegen de verwachting in op 1-0.
Vervolgens was het vlak na de 1-0 weer bijna raak voor ZV, Ramon zag de keeper te ver voor zijn goal staan en schoot vanaf de middellijn richting goal, iedereen zag de bal er al in gaan, maar helaas, deze ging net over.

2e Helft
Het spelbeeld veranderde in de 2e helft eigenlijk weinig, Neede had het betere van het spel en bleef goed voetballen. Maar net zoals in de 1e helft kwamen ze niet verder dan de 16 meter. ZV bleef hard werken aangezien het voetballend niet helemaal wilde lukken. Desondanks kreeg ZV wel mogelijkheden om de 2-0 te maken. Deze gaat er dan ook komen, zo’n beetje een kwartier voor tijd. Teun Besselink profiteerde van slecht verdedigen bij de tegenstander en kon van dichtbij de 2-0 binnen schieten.

Vervolgens zaten we al in de blessuretijd, als ZV voor het doel van Neede 4 grote mogelijkheden creëerde om de 3-0 te maken, maar de bal wilde er in de scrimmage maar niet in. Deze 3e goal kwam er overigens nog wel. Ramon van Os werd diep gestuurd door de goed invallende Wouter, hij perste er nog een allerlaatste sprint uit en liep de verdediger van Neede er makkelijk uit, hij ging alleen op de keeper af, wachtte tot de keeper ging duiken en wipte de bal beheerst met buitenkantje recht over de keeper. Koning van Os flikte het weer, 3-0. Dit is overigens ook de eindstand en de scheids floot voor het einde van de wedstrijd.

ZV had vandaag niet het betere van het spel, maar dat is ook niet altijd nodig om te winnen, als je maar effectiever bent dan de tegenstander.

Op 2e pinksterdag kan het afgemaakt worden en hopen we dat we na 3 jaar afwezigheid en 2 eerder mislukte pogingen in de afgelopen 2 seizoenen gaan promoveren naar de 4e klasse. 

Dit kan natuurlijk niet geheel zonder support, en hopen dan ook dat jullie a.s. maandag weer in grote getale van de partij zijn in Neede.