Zenderen Vooruit promoveert naar de 4e klasse!

Onder toeziend oog van de bijna 300 meegereisde supporters speelde ZV haar tweede nacompetitiewedstrijd tegen Neede. Met de 3-0 thuisoverwinning een week eerder hadden de mannen van trainer Posthuma zich een goede uitgangspositie verschaft. Zou de voorsprong genoeg zijn voor de promotie waar men in Zenderen al jaren naar uitkijkt? Op de zonovergoten 2e pinksterdag was de doelstelling in ieder geval duidelijk. De voorsprong kostte wat het kost vast zien te houden.

De eerste helft begon ZV voortvarend door een geplaatst schot van Ramon vanaf randje 16, die hard onderin de linkerhoek eindigde. 1-0 en ontlading langs de kant! Neede deed geen pas op de plaats en bleef geloof houden. In de 22e minuut resulteerde dat via een voorzet vanaf de rechterkant in de 1-1. Via lange ballen van hun aanvoerder probeerden zij ruimtes te vinden in de sterke ZV defensie. Een van die ballen eindigde vlak na de 1-1 in de handen van de alert keepende Myron. Met een lange bal bracht hij vervolgens Ramon in stelling, die één op één kwam met de uitkomende Needse keeper en met een magistrale lop de keeper verschalkte. 1-2! Ondanks diverse kansen voor Neede en dankzij goed keeperswerk van Myron was dat ook de ruststand.

Na de rust nam de druk op de Zenderense defensie toe. Het duel werd grimmiger en onsportiever. Dit ging te koste van het verzorgde voetbal dat beide ploegen graag willen spelen. Er werd minder goed gevoetbald, maar de attractiviteit en beleving nam toe. Neede ging alles of niets spelen, kwam op 2-2 en even later ook op 3-2. Via enkele counters wist ZV het doel niet te vinden, waardoor de druk nog verder op liep. In de knotsgekke slotfase, waar de scheidsrechter minimaal 5 minuten bij trok, wist de thuisploeg zelfs de 4-2 te maken. Het bleek een doelpunt te worden voor de statistieken en zorgde na het laatste fluitsignaal voor extra ontlading. De genomen voorsprong bleek nipt genoeg om te promoveren naar de vierde klasse! Het laatste fluitsignaal bleek tevens het begin van een prachtig promotiefeest.

Bij thuiskomst van de selectie bleken veel supporters de moeite te hebben genomen om de gepromoveerde helden op te wachten voor een geweldig onthaal. Supporters enorm bedankt en graag tot volgende seizoen in de vierde klasse!  Voor een leuk filmpje kijk hier