Afscheid Jacob Posthuma en Janneke Kleinlugtenbeld

Gisteravond heeft het bestuur van Zenderen Vooruit in bijzijn van de seniorentrainers en leiders afscheid genomen van de trainer/coach van het 1e elftal Jacob Posthuma en van trainer/coach van het damesteam Janneke Kleinlugtenbeld.

Afsluitend aan de evaluatie van het seizoen werden Jacob en Janneke bedankt voor hun tomeloze, deskundige inzet de afgelopen jaren. 

Janneke:

Janneke heeft, nadat ze overkwam van DES Nijverdal, 4 seizoenen de leiding gehad over het damesteam van ZV. ZV heeft Janneke ervaren als een bijzonder toegewijd, fanatiek, enthousiast en kundige trainster die al haar energie gestoken heeft in het beter maken van de voetbaldames. Halverwege afgelopen seizoen gaf Janneke aan dat ze graag een stap hogerop wilde maken en dat ze die kans krijgt bij vv Den Ham. Het damesteam van Den Ham speelt 3e klasse en die uitdaging wil ze graag aangaan. Ondanks dat ZV Janneke graag gehouden had, begrijpt ZV de ambitie van Janneke en gunt haar die stap ook. Twee weken geleden namen de dames van het damesteam afscheid van Janneke tijdens een goed georganiseerde avond. ZV bedankt Janneke voor 4 geweldige jaren en wenst haar veel succes en plezier bij Den Ham.

Jacob:

Drie seizoen geleden werd Jacob binnengehaald als opvolger van Rob Bakker. Jacob kwam over van EGVV uit Gelselaar en kreeg als opdracht mee om voetbalplezier en beleving terug te brengen binnen de selectie en om de selectie weer topfit te krijgen. Vol overgave heeft Jacob zich op deze klus gestort en heeft het vertrouwen van ZV daarin geen enkel moment beschaamd. De afgelopen drie seizoenen heeft Jacob ervoor gezorgd dat het 1e elftal weer volop meedeed in de strijd voor een plek in de 4e klasse. Het eerste seizoen werd ZV 4e achter kampioen Heracles, USV en Mariënheem. Door winst in de 2e periode kwam ZV in de nacompetitie en daarin werd promotie op een haar na gemist door onnodig verlies in twee wedstrijden met UD Weerselo. ZV had toen al moeten promoveren.

Het tweede seizoen streed ZV lang mee voor de titel in 5A, maar moest het uiteindelijk genoegen nemen met een 3e plek op 1 punt achter kampioen Sportlust Vroomshoop die in een beslissingswedstrijd het Zwolse Ulu Spor achter zich liet. Door deze prestatie had ZV de 3e periode binnen en kwam in de nacompetitie wederom tegenover UD Weerselo te staan. In dit tweeluik bleek UD de sterkste en kreeg ZV een tweede kans om te promoveren tegen 4e klasser De Lutte. Jammer genoeg liet de ploeg van Jacob in de nacompetitie niet zijn beste voetbal zien hetgeen ook resulteerde in een terecht verlies tegen De Lutte.

Afgelopen seizoen had ZV de pech dat het ingedeeld werd bij Sportlust Glanerbrug. Deze club heeft ambities om de komende jaren hogerop te spelen en haalde daarvoor spelers binnen met Divisie/Hoofdklasse ervaring en niveau. Dat dit in de 5e klasse geen eerlijke strijd is, bleek uit de 11 punten voorsprong waarmee Glanerbrug kampioen werd. ZV werd 'best off the rest' met 9 punten voorsprong op nr. 3 UDI. Een prima prestatie, maar de 2e plaats leverde niets anders op dan een plek in de nacompetitie. Voor het derde jaar op rij mocht ZV aantreden in de nacompetitie tegen een 4e klasser, ditmaal tegen GFC uit Goor. GFC bleek over 2 wedstrijden de slimste en zorgde ervoor dat ZV verwezen werd naar de 2e nacompetitieronde. In deze ronde moest ZV het opnemen tegen Sportclub Neede. Na een klinkende 3-0 thuiswinst, wist Jacob met zijn mannen op 2e pinksterdag het gewenste resultaat binnen te halen en loodste Jacob ZV na 4 seizoenen 5e klasse weer naar de 4e klasse. Een geweldig resultaat!!!

ZV neemt afscheid van een zeer bevlogen, fanatiek en toegewijd trainer/coach die al zijn ziel en zaligheid in Zenderen Vooruit heeft gestoken. ZV bedankt Jacob voor 3 prettige jaren en wenst Jacob alle succes in en bij Langeveen.