Zenderen Vooruit strijdend ten onder tegen Sportlust Glanerbrug

Als in de 85e minuut een ZV supporter roept: kijk toch eens, die lui zijn gewoon aan het tijdrekken, zegt dat veel over de wedstrijd van deze middag. Onze voor elke meter strijdende dorpsclub ZV, knokte tot het bittere eind voor een resultaat tegen de spelers-verzamelclub Sportlust Glanerbrug. Niks niet weggespeeld, maar meegespeeld dit keer. Wel weer verloren, maar dat mag tegen een tegenstander van hun kaliber. Ook zou je kunnen zeggen: Zenderen Vooruit-Desmond Holtman 1-3. Met een supersnelle rush, soms solo, soms met behulp van een een-tweetje , brengt hij menig vierdeklasser verdediging in hoge nood. Van de regionale topschutter Temmelkov en ex PEC Zwolle prof Tanda kan alleen worden gemeld dat zij ook meededen.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Sportlust op voorsprong zoals boven beschreven. Holtman begon aan zijn rush en Strijker mocht het laatste zetje geven. 0-1. ZV kreeg meer balbezit, maar onze aanvallers konden niet echt gevaarlijk worden. Ook viel Brian helaas nog uit met een knieblessure na een verkeerde landing bij een kopduel. Invaller Luc Nijenhuis liet de rest van de wedstrijd zien weer helemaal op de weg terug te zijn. Bij het naderen van de rust kreeg Robin binnen de 16 enkele schietkansen en kwam Teun na een mooie steekbal van captain Tom, helemaal  vrij voor de keeper. Helaas voor beiden zonder resultaat. Direct hierna begon Holtman, bijna altijd over rechts, aan een volgende rush, waarbij Strijker opnieuw als afmaker fungeerde, 0-2.

Na de rust golfde het spel heen en weer. Sportlust met meer voetbalvermogen, ZV met tomeloze inzet. Dit alles onder de leiding van scheidsrechter Ten Nijenhuis, die de wedstrijd goed aanvoelde. In de 82e minuut werd Jelmer binnen de zestien onderuit gehaald, wat resulteerde in een penalty. Jelmer zelf voltrok het vonnis. 1-2. Mooi man, we hebben weer een penal-schutter. We gingen er nu helemaal goed voor zitten, maar waren Desmond Holtman net even vergeten. Die zette nog maar weer een keer aan, nu met een een-tweetje, welke hij nu zelf afrondde, 1-3. Game, set en match voor Sportlust. Beide ploegen bedankt voor deze mooie, maar ook sportieve sportmiddag. ZV, zoals het de laatste 2 potjes heeft gespeeld, gaat deze competitie nog volop meedoen. Zondag vrij, daarna Berghuizen thuis. Kaartjes voor deze wedstrijd verkrijgbaar op de bekende voorverkoop adressen.