Zenderen Vooruit krijg loon naar werken, 1-4 overwinning op De Lutte

Onder heerlijke voetbalomstandigheden, een graad of 2 boven nul, zonnetje en weinig wind, trad Zenderen Vooruit vanmiddag aan op sportpark De Stockakker in en tegen De Lutte. Coach Ruud Ottenhof moest een aantal basiskrachten aan de kant laten in verband met blessures, waardoor de 17 jarige Kees ten Broeke, spits van de JO19,  op de bank mocht plaatsnemen.

Zenderen Vooruit begon vanaf het begin met het hoog druk zetten op de jonge verdediging van De Lutte. Gevolg van deze strijdwijze was dat De Lutte onrustig achterin werd en veelal de lange bal zocht richting hun voorwaartsen. Deze lange ballen bleken de hele wedstrijd amper een probleem voor het centrum van ZV, Luuk Nijenhuis en Jordy Kamphuis. Zenderen Vooruit probeerde daarentegen in balbezit te combineren en dat lukte met vlagen aardig, echter in de eindfase waren de withemden onzorgvuldig, waardoor er, zeker voor de neutrale toeschouwer, weinig te genieten viel. Op het half uur kreeg Jelmer Kuipers een mogelijkheid voor de goal, echter hij gleed de bal naast het doel van De Lutte. Zo’n 5 minuten voor rust viel de 0-1 voor Zenderen Vooruit, het was wederom de bedrijvige Jelmer Kuipers die in scoringspositie kwam en ditmaal wel het net vond. Vlak voor het rustsignaal kreeg De Lutte een goede mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, maar de bal verdween op miraculeuze wijze naast het doel van keeper Myron Eleveld. Met een 0-1 ruststand zochten beide teams de kleedkamer op.

De eerste paar minuten van de tweede helft leek De Lutte scherper uit de kleedkamer te komen, echter dit beeld veranderde snel toen coach Ruud Ottenhof zijn spelers opnieuw aanzette om vol druk te zetten op de onzekere achterhoede van De Lutte. De Lutte had in de rust hun doelman geblesseerd moeten vervangen en ondanks dat de nieuwe goalie een prima indruk achterliet, is het nooit prettig wanneer een doelman vervangen moet worden. Vijf minuten in de tweede helft werd Thomas Klaassen op rechtsvoor in de ruimte weggestuurd en Thomas sneed knap naar binnen schoot de bal perfect vanaf randje 16 over de keeper in de verre hoek, 0-2. Zenderen Vooruit deed het enige juiste, in plaats van met de 0-2 achterover te leunen en te gokken op een omschakelmoment, bleef het druk naar voren zetten en bleef het De Lutte afjagen. De Lutte wist zich geen raad en kon niet anders dan de bal lang wegspelen richting voorhoede, over de zijlijn, maar veelal verspeelde het de bal aan de jagende ZV-ers. De druk naar voren leverde dan ook het gewenste en verdiende resultaat op en Thomas Klaassen mocht zijn 2e van de middag aantekenen hetgeen de 0-3 stand betekende. De wedstrijd was gespeeld en met een pijnlijke kopbal (Tom raakte niet alleen de bal maar ook het hoofd van de verdediger) kon aanvoerder Tom Vetketel de score verder opvoeren naar 0-4 een kwartier voor tijd, een ongekende luxe voor de promovendus uit Zenderen.

Coach Ottenhof bood met de geruststellende stand op het bord A-junior Kees ten Broeke de kans om zich te tonen, hij verving Jelmer Kuipers. Ook werden Kevin Sonder en Mart Vetketel nog ingebracht voor Tom Vetketel en Robin Sonder en ZV had, wanneer het nog scherper was geweest, de score nog verder kunnen opvoeren. Dit lukte niet en De Lutte kon vlak voor tijd nog wat terugdoen door de 1-4 achter de prima keepende Myron te schuiven.

Zenderen Vooruit bewees zich vandaag een uitstekende dienst door De Lutte, die voor de wedstrijd 2 punten meer had, met 1-4 aan de kant te zetten. Gezien de gedurfde strijdwijze een volledig terechte beloning voor een middag hard werken. Het voetbal kan altijd beter, maar met een inzet zoals tegen Sportlust Glanerbrug en vanmiddag tegen De Lutte, kunnen de mannen van Ruud Ottenhof het heel veel ploegen in de 4e klasse A moeilijk maken. Zenderen Vooruit verliet met deze overwinning de hatelijke laatste plaats en klimt naar plek 10 met 7 punten uit 9 wedstrijden. Met een prettig gevoel gaat ZV richting de feestdagen en de winterstop.

Een ieder fijne feestdagen en een sportief maar vooral gezond 2018 toegewenst.