ZV hervat de competitie met gelijkspel tegen De Tubanters 1897

Na een korte winterstop en een, wat resultaten betreft, moeizame voorbereiding, startte gisteren de 2e competitiehelft. Op bezoek kwam een grote naam in het Twentse amateurvoetbal, namelijk De Tubanters 1897. De laatste jaren afgezakt naar de huidige 4e klasse, maar in 2001-2002 nog spelend in de Hoofdklasse.

Trainer Ruud Ottenhof, die de week ervoor verlengde bij Zenderen Vooruit, begon met een 4-3-3 opstelling en had ogenschijnlijk zijn mannen de opdracht meegegeven de tegenstander uit Enschede vroeg vast te zetten. Met een stevige wind in de rug lukte dit de 1e helft bij vlagen aardig. De Tubanters hadden moeite om zich onder de druk uit te spelen en de trainer greep al vroeg in bij de gasten door te wisselen. Vooral Thomas Klaassen was een plaag voor de linksback van De Tubanters. Het spel van ZV was redelijk verzorgd tot de 16 meter, maar in de buurt van de goal waren de voorwaartsen van ZV ongelukkig in de afwerking en in de passing. De Tubanters moesten nogmaals wisselen, nu in verband met een blessure. Verdedigend stond het prima en de verdediging kwam niet in de problemen. Met wat kleine kansjes/mogelijkheden, waaronder een vlammend schot van aanvoerder Tom Vetketel net over de goal, haalden beide ploegen de rust met een 0-0 op het scorebord.

De tweede helft lukte het ZV niet om De Tubanters vast te zetten op eigen helft. Nu speelden de gasten met de wind in de rug en dit gaf ze zichtbaar zelfvertrouwen. Tubanters had wat meer balbezit en vooral de ingevallen nr. 11 had de rust om het spel goed te verdelen en te verplaatsen. De gasten kregen een goede mogelijkheid halverwege de 2e helft, de bal werd randje 16 meter ingeschoten en leek in de verre hoek te verdwijnen, maar Bart Beld kon de bal tijdig van de lijn koppen. ZV speelde wat meer op de omschakeling en dit had de withemden de overwinning kunnen brengen. Thomas Klaassen werd 2x goed de ruimte ingestuurd en kwam 1-op-1 met de keeper van de Tubanters te staan. Niet in ideale positie, maar toch bijzonder kansrijk. Het lukte Thomas niet het net te vinden. Wel vond het de binnenkant paal waarna de bal langzaam op de doellijn leek te rollen, maar de bal werd tijdig weggewerkt door de achterhoede van de bezoekers. Bij ZV werd Teun Besselink nog ingebracht voor Freek Vlaskamp en Robin Sonder verving Jelmer Kuipers. Na 90+ minuten floot arbiter Ter Huerne af.

Een wedstrijd die zich voornamelijk afspeelde op het middenveld met 2 ploegen die met veel strijd, inzet en beleving speelden, eindigde zoals die begon, met de 0-0 op het bord. Wat kansen betreft had ZV recht op de 3 punten, maar gezien de overige verhouding in het veld was een puntendeling terecht.

Volgende week de belangrijke uitwedstrijd in en tegen Almelo. Aftrap om 14.00 uur op sportpark Ossenkoppelerhoek.