Klinkende overwinning ZV op sv Almelo

Wat hier aan vooraf ging.

  1. ZV vroeg vanwege de Gala Avond van de Zenderense carnaval om uitstel van deze wedstrijd. Almelo in de winning mood na de 7-2 zege op Hengelo, weigerde. Hun goed recht.
  2. Afgelopen donderdag kreeg onze ploeg na een ongelooflijk slechte wedstrijd tegen 5e klasser Delden verdiend met 1-3 aan de broek.

Vanaf de eerste minuut stond er een ZV in de wei met een missie. We gaan er vanmiddag voor. Er stond een hecht team, met ieder zijn individuele kwaliteiten, dat kwam voor een driepunter.

Almelo had een duidelijke tactiek, met hoge ballen de ZV verdediging onder druk zetten en hun kopsterke spits in positie brengen. Maar de ZV verdediging met Jordy en Luuk in het centrum en Hemmo en Bart op de vleugels gaven niks geen kadootjes weg. Daar zijn andere dagen voor. Halverwege de eerste helft kwam “gelegenheids back” Bart op de rechtervleugel door de Almelose verdediging en gaf een kei harde voorzet. Via de kluts kwam de bal voor de voeten van de attente Ramon, die de 0-1 binnentikte. Ik moest toch die kant op zei hij lachend. Almelo schakelde weer een tandje bij, maar verder dan een schot tegen de paal kwam het niet. En met de vele hoge ballen voor het doel had Myron de juiste cursus gevolgd. Gewoon vangen dus. 0-1 werd dan ook de ruststand.

De eerste 20 minuten van de 2e helft gebeurde er weinig spannende zaken in beide strafschop gebieden. Wel waren er de nodige opstootjes, maar deze werden door de prima leidende scheidsrechter uit Deventer simpel en duidelijk opgelost. Hopelijk maken we nog mee dat voetballers inzien dat er zonder scheidsrechters geen voetbal meer is.

Zo ongeveer midden in de 2e helft verdedigde Bart weer eens uit op zijn geliefde rechtervleugel en lanceerde met een diepe bal langs de zijlijn Thomas, die de turbo er op gooide en de achterlijn bereikte. Trok de bal terug naar randje zestien meter, waar de inkomende Teun de bal strak in de rechter boven hoek krulde. Een prachtige ploegontlading volgde, dit hadden we even nodig.

Almelo probeerde nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar echte grote kansen werden er door hen niet meer gecreëerd. Wel volgde er nog een 3e ZV doelpunt. Bij een aanval over links en een hoge voorzet, die werd uitverdedigd, knalde de naar voren gesnelde Jordy de bal op goal. Hun verdediger hield de bal nog tegen, maar Robin, die net iets eerder bij de bal was dan de Almelo verdediger, schoot heel gecontroleerd binnen. Mijn keuze van The Man of the Match vanmiddag was heel erg gemakkelijk. Ze waren namelijk alle elf in topvorm. Dus zaterdagavond gewoon uitgaan en er zondagmiddag weer staan.