Berghuizen in 2e helft voorbij Zenderen Vooruit

In verband met de komende voorjaarsvakantie (wintersport) hadden Zenderen Vooruit en Berghuizen het duel naar voren gehaald en werd er dus op deze ijzige donderdagavond gespeeld. Voor beide ploegen een belangrijk duel. Berghuizen bezat 9 punten en Zenderen Vooruit stond daar 2 punten boven op 11 punten. Een overwinning zou voor beide betekenen dat ze aansluiten bij de brede middenmoot.

Onder leiding van een uitstekende scheidsrechter Drenth werd er om 20.00 uur afgetrapt. Beide ploegen begonnen onrustig aan de wedstrijd en de eerste minuten kenmerkten zich door nogal wat foute passes. ZV had wat meer druk naar voren en dit resulteerde in de 10e minuut in een doelpunt van Ramon van Os. De bal werd de 16 meter van Berghuizen ingebracht waar Ramon rond de penaltystip de bal in het Oldenzaalse doel kon werken, 1-0. Helaas moest Ramon zich in de 18e minuut geblesseerd laten vervangen door spits Freek Vlaskamp. Het spel golfde op en neer en er was vooral veel inzet aan beide kanten. Van goed combinatievoetbal was echter geen sprake. Vanuit het niets kwam Berghuizen in de 24e minuut op gelijke hoogte. Een schot van buiten de 16 meter kon door goalie Myron Eleveld nog net uit de hoek getikt worden, maar een speler van Berghuizen was er als de kippen bij om de 1-1 binnen te tikken. Gezien de krachtverhouding op dat moment een terechte tussenstand.  Beide ploegen probeerden combinerend het doel van de tegenstander te bereiken, maar de eindpass was bij beide ploegen matig verzorgd. Centrale verdediger Jordy Kamphuis was bij een aanval mee naar voren en kreeg een mogelijkheid, maar kon de indraaiende bal net niet achter de keeper van Berghuizen werken. Met een 1-1 stand bereikten beide ploegen de rust.

Na rust veranderde het spelbeeld. Berghuizen kreeg meer en meer grip op Zenderen Vooruit en ZV daarentegen lukte het niet om Berghuizen onder druk te krijgen. Daar waar ZV van achteruit de lange bal moest hanteren, lukte het Berghuizen om de bal in de ploeg te houden en te combineren. Een kwartier na rust verving trainer/coach Ruud Ottenhof Bart Beld door spits Jelmer Kuipers. Het spelbeeld veranderde echter niet. Keeper Myron Eleveld behoedde ZV met een paar schitterende reddingen voor een achterstand, maar in de 68e minuut werd een vrije bal door Berghuizen de 16 meter van ZV ingebracht. Daar waar het leek dat de bal weg te werken was, verdween de bal plotsklaps achter Myron, 1-2 voor Berghuizen. ZV bleef er ondanks een beter Berghuizen in geloven en probeerde met opportunistisch spel de gelijkmaker te forceren. Het was echter Berghuizen die op 1-3 kwam doordat de spits van buiten de 16 meter vrij kon aanleggen en de bal onberispelijk in de hoek deponeerde. Helaas moest de ingevallen Jelmer Kuipers geblesseerd het veld weer verlaten en hij werd vervangen door A-junior Justin Sonder. Wat restte was een kwartier waar ZV bleef proberen om de aansluiting te vinden, echter het bleef bij proberen. De wedstrijd eindigde in een verdiende 1-3 overwinning voor Berghuizen dat zeker gezien de 2e helft de punten terecht meenam naar Oldenzaal.

De komende 2 weekenden is ZV vrij en de eerste volgende wedstrijd is de thuiswedstrijd op 11 maart thuis tegen Sportlust Vroomshoop, een directe concurrent.