Zenderen Vooruit laat dure punten liggen

Na 2 weken wintersport stond er vandaag een belangrijke pot op het programma thuis tegen Sportlust Vroomshoop. Sportlust had 2 punten meer verzameld met 2 wedstrijden meer gespeeld en dus kon de ploeg van trainer Ruud Ottenhof goede zaken doen op de ranglijst wanneer er gewonnen zou worden. In de uitwedstrijd had ZV genoeg kansen gehad op een goed resultaat, maar uiteindelijk met een 2-1 nederlaag huiswaarts gegaan.

Ruud Ottenhof moest noodgedwongen de ploeg aanpassen vanwege de blessures van Ramon van Os en Jelmer Kuipers. Hierdoor mocht Mart Vetketel zijn opwachting maken op de rechtsbackpositie en schoof Bart Beld door naar het middenveld. Op de bank zaten vandaag 2 A-junioren, namelijk Justin Sonder en Kees ten Broeke.

De wedstrijd kwam voor ZV moeizaam op gang. Er stond een flinke bries over het veld en de 1e helft mochten de gasten met de wind in de rug spelen. Sportlust is een ploeg waar de kracht vooral in de voorste linie te vinden is met 2 super snelle buitenspelers en het is ook geen geheim dat het spel van de ploeg uit Vroomshoop steunt op het wachten op een fout bij de tegenstander, de daarop volgende omschakeling met lange bal in de ruimte. Een spelwijze waartegen je normaal prima kunt voetballen als je….maar niet teveel fouten maakt. Helaas speelde ZV de gasten volledig in kaart, ZV leek angstig, speelde onnauwkeurig en deed dus wat Sportlust heerlijk vindt, namelijk fouten maken. Gedurende de 1e helft had Sportlust al een paar keer een waarschuwing afgegeven en bleef het scoren bij Sportlust uit door goed optreden van goalie Myron Eleveld en onnauwkeurig afwerken. Aan alles kon je aan de kant voelen dat dit niet lang goed zou gaan en dit bleek ook bewaarheid. Binnen 5 minuten scoorde Sportlust vlak voor rust 2x waardoor er na ruim 45 minuten een ruststand van 0-2 op het bord stond. Een terechte tussenstand, aangezien de withemden veel te afwachtend speelden en te vaak kort dekten en uit de duels bleven. Tijd voor trainer Ruud Ottenhof om wat te verzinnen in de rust.

Mart Vetketel, die het moeilijk had tegen de rappe linksbuiten, bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door A-junior Justin Sonder. Bart Beld schoof door deze wissel weer een linie naar achteren. De tweede helft was koud op gang toen Sportlust, weer in de omschakeling, snel de weg naar het doel van ZV vond en de 0-3 noteerde. Wedstrijd leek gespeeld. Gek genoeg leek een schandalige beslissing van de grensrechter van Sportlust de wedstijd bij ZV te doen ontbranden. Volstrekt ten onrechte stak de grensrechter, op hoorbaar appel uit het veld, de vlag in de lucht op het moment dat ZV de 1-3 dacht te maken. Het blijft jammer in het langere amateurvoetbal dat ‘hulpofficials’ clubliefde (onterecht) laten prefereren boven een eerlijke pot voetbal. Het was de scheidsrechter in deze ook niet kwalijk te nemen dat hij het doelpunt afkeurde, het is namelijk onmogelijk om zonder (eerlijke) hulp alles goed te zien. Dit onrecht leek hetgeen ZV nodig had. Kees ten Broeke, net als Justin A-junior, verving verdediger Luuk Nijenhuis en Kees ging naast Freek Vlaskamp in de spits spelen. Achter werd er risico genomen door 1-op-1 te spelen, alles of niets dus. Dit leek te werken voor ZV, want binnen 2 minuten brachten Robin Sonder en Teun Besselink de spanning volledig terug door de 1-3 en 2-3 binnen te werken. Sportlust was even goed van slag en ging achteruit lopen in de hoop dat ze met een uitval de wedstrijd konden beslissen. ZV bleef opportunistisch aanvallen en dit resulteerde in de 80e minuut in de gelijkmaker. Kees ten Broeke scoorde de 3-3. Sportlust bleef gevaarlijk in de omschakeling en gezegd moet worden dat het aan Myron Eleveld te danken was dat de wedstrijd spannend bleef. Vlak voor tijd besliste Sportlust alsnog de wedstrijd in hun voordeel om in korte tijd de 3-4 en 3-5 te scoren. De punten zaten in de tas bij de gasten uit Vroomshoop.

Samengevat kan gesteld worden dat Sportlust, misschien niet door de speelwijze maar zeker door het aantal gecreëerde kansen, terecht gewonnen heeft. Jammer genoeg ging ZV pas voetballen en er in geloven toen het onrecht werd aangedaan. De 1e helft was onder de maat en de energie die het kost om een 0-3 tussenstand recht te trekken leek de ploeg te nekken in de slotfase.

Het blijft spannend in de onderste regionen van de 4e klasse A. Tussen plek 6 en 11 zitten maar 6 punten en met nog 11 duels te spelen is er nog van alles mogelijk. Volgende kans, aankomende zondag in Lonneker tegen de nr. 4 LSV op sportpark ’t Spolmink om 14.00 uur.