Zenderen Vooruit kansloos in Lonneker

Om 14.00 uur op het vlakke Lonnekerland, blies de noordooster wind, onze trouwe aanhang, bijna van de sokken. Onherkenbaar gekleed de meesten, maar ze waren er. Niemand had het vanmiddag nog over de veelbesproken opwarming van onze aarde. We hadden wel iets anders aan het hoofd.

Onze spelers hoogstwaarschijnlijk ook, want het was slappe hap troef in het begin. Uit een vlotte Lonneker aanval in de eerste minuut loste hun spits een houdbaar schot, welke Meyron blokkeerde. De meegelopen rechtsbuiten keek om zich heen, belde nog eerst naar huis en tikte vervolgens binnen. Geen enkele speler van ZV was ook maar in de buurt. 1-0, lekker begin.

Gelukkig herpakte ZV zich en was het Jordy, die een vrije trap vanaf de rechterkant prima binnenkopte. 1-1. Maar LSV antwoordde met goed en nauwkeurig combinatie spel, waar onze jongens maar moeilijk vat op kregen. Dit zorgde er voor dat LSV nog voor de rust kon uitlopen naar 3-1. Dik verdiend moeten we zeggen.

Na de rust leek ZV opnieuw in de wedstrijd te komen, toen nogmaals Jordy uit een corner, prima raak kopte. 3-2. LSV pakte op een goede manier hun positiespel weer op en wist de score uit te bouwen naar 6-2. Uithuilen en gewoon opnieuw beginnen volgende week tegen Vasse, is het enige wat ons te doen staat. De krachtsverschillen onderin in de 4e klasse A zijn klein en er is nog lang niks beslist.

Lichtpuntjes in deze dagen zijn zonder meer de jeugdspelers Justin Sonder en Kees ten Broeke. Beiden speelden een verdienstelijke wedstrijd en lieten zien telgen te zijn uit illustere Zenderense voetbalfamilies.