Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Havas uit Almere gepland. Zij stonden op de derde plek, dus we waren er op gebrand om ons uiterste best te doen om te winnen. We hadden nog nooit tegen hen gespeeld, maar we wisten dat ze een uitstekende cirkel loopster hebben en dat ze strakke ballen uit de hoeken kunnen gooien.

Gedreven en vol inzet begonnen we samen met ons team van de week aan de wedstrijd. In het begin werd er even slordig gespeeld, gelukkig stonden we na 8 minuten weer gelijk met 4-4. We waren aan elkaar gewaagd, maar we moesten ons koppie er wel bij houden. Dat lukte niet helemaal, de hoekspeelster scoorde wel 3 keer in de eerste helft. Door onze onnauwkeurigheid maakten we zelfs een tijdsovertreding, waardoor de tegenpartij kon uitlopen naar 8-10. Maar we kwamen weer terug, doordat er een scherpe break out werd aangegooid en hierna stond er 12-12 op het score bord. Met nog één minuut te spelen, brak een speelster van de tegen partij door onze verdediging heen, waardoor ze nog een vrije worp mocht nemen. Met een achterstand van 12-13 gingen wij de rust in.

In de rust was iedereen het er mee eens dat we meer pit moesten tonen en overtuigend begonnen we aan de tweede helft. De eerste goal van ons was een prachtige lob. De tegenpartij werd fanatieker, waardoor ze meer overtredingen maakte. Na een onderschepping van de bal kregen wij een penalty mee, waardoor de coach van de tegenpartij een opmerking plaatste en een gele kaart kreeg. Deze penalty werd gestopt, maar gelukkig stopte daarna onze keepster ook een penalty. Het bleef spannend, we gingen gelijk op met 15-15. Daarna was er snel spel en scoorde te tegenpartij veel, waardoor we achterkwamen met 18-22. We moesten anders gaan verdedigen om terug te komen. Dit lukte ons en er werd beter uitgespeeld en gekeept. Met nog 6 minuten te gaan werd het 24-24. De spanning was om te snijden, het publiek bleef ons aanmoedigen en dit was onze grootste steun. De meisjes van de F, team van de week, hoorden wij roepen: ‘Zenderén, Zenderén!’ Tot de laatste seconde bleef het bloedstollend spannend en wonnen we met 27-26 deze belangrijke pot. Door deze overwinning staan we nu op een mooie 6e plek.

We bedanken ons publiek die in grote opkomst aanwezig was. Ze waren razend enthousiast. Volgende week spelen we uit tegen VOC 2 in Amsterdam. De wedstrijd begint om 19.15 uur.