Vandaag speelden we onze laatste wedstrijd van het seizoen tegen Hurry-Up 1 en ook deze wedstrijd wilden we winnend afsluiten. We stonden 10 punten voor op de nummer 2 en dit wilden we graag zo houden. Maar dat het moeilijk zou worden in Drenthe wisten we. Alleen DSVD had hier nog maar gewonnen, Hacol had er gelijk gespeeld en de rest van de teams had ruim in Zwartermeer verloren.  Ook wij hadden er de afgelopen jaren nog nooit gewonnen. Het was altijd spannend geweest, maar Hurry-Up stond altijd aan de goede kant van de score. Daar aangekomen vertelden ze ons dat ze graag wilden winnen van de kampioenen. Dit was hun uitgangspunt en dan was hun competitie geslaagd. Ons uitgangspunt was om zonder blessures huiswaarts te keren.

We begonnen sterk aan de wedstrijd, speelden op snelheid en onze druk was uitstekend. Al snel kwamen we voor te staan met 1-3. Maar Hurry-Up kwam sterk terug in de 20ste minuut, stand 6-6. We kregen deze wedstrijd niks cadeau want het team van Hurry-Up bestaat uit flinke, grote dames waardoor het een sterk team is. We gingen de rust in met 10-11. In de kleedkamer waren we tevreden want even hadden we moeite gehad met onze verdediging. Hurry up kwam met veel power telkens door onze verdediging, er was soms geen houden aan. Daardoor kregen we enkele 2 minuten straffen waar zij weer van profiteerden.  We spraken af  dat als dit weer gebeurde onze keeper eruit ging en een extra speelster het veld in kwam. Ook vonden we dat we nog meer op snelheid en tempo moesten spelen zodat ze oververmoeid raakten. Vol vertrouwen begonnen we goed aan de de 2de helft. We liepen uit in de 10e minuut naar 14-16. Jammer was dat we 3 penalties op rij mistten waardoor we niet konden uitlopen. Blij waren we met onze keeper die een paar prachtige onmogelijke ballen tegen hield. In de 20ste minuut was het 17-17. Daarna kregen we 3 keer op rij een 2 minuten straf. En gedurfd wisselden we onze keeper in voor een extra speelster. Dit pakte zo goed uit dat we tot 21-21 gelijk konden blijven. Hurry up was even uit hun doen i.v.m. met de keeperwissel. Brutaal legden ze de wedstrijd stil omdat we ons niet aan onze 2 minuten straf hielden. Maar nadat ze zagen dat we geen keeper hadden en het doel leeg was kon ons spel door. De grote club Hurry up was verbijsterd maar wij waren oppermachtig en zelfverzekerd. Het was nog even spannend in de laatste minuut met een stand van 21-22. Gelukkig hield onze keepster er nog een penalty uit waarna wij knap de rust pakten en de wedstrijd uitspeelden. We waren slim met elkaar geweest en hadden heel belangrijk ons vertrouwen gehouden in ons kunnen. We hadden goed gezocht naar de dames die veel ruimte kregen en  in hun element waren om te scoren zoals op de cirkel en in de opbouw. We speelden vandaag als een team die geen enkel moment dacht dat we de wedstrijd zouden verliezen. We sloten heel professioneel de wedstrijd af met een winst van 21-22. Geen blessures en gewoon de 10 punten voorsprong op de ranglijst gehouden. Trots waren we op elkaar want makkelijk was het niet geweest. Als afsluiting op ons geweldige seizoen en nogmaals om ons kampioenschap te vieren gingen we gezellig met elkaar uit eten. Het was een competitie jaar om nooit te vergeten. Onze doelstelling in het begin van het seizoen was stabiliteit in de middenmoot van de hoofdklasse omdat 4 geroutineerde speelsters en een keeper waren gestopt. Nieuwe jonge speelsters werden toegevoegd. Vanaf wedstrijd 1 hebben we telkens met elkaar 200% gegeven en onze trainingen waren daar op afgestemd. Ongelovig goed hebben de dames gepresteerd dit jaar, want met 6 dames die werken in de zorg is het continue ruilen van diensten in het weekend om de wedstrijden te spelen. Onze dank is groot voor al hun collega’s die dit mogelijk hebben gemaakt. Nogmaals voor een klein dorp als Zenderen mogen we trots zijn dat we in het nieuwe seizoen in de Tweede Divisie spelen. Even leuke statistieken: dit seizoen hebben we gemiddeld 24 goals gescoord en maar 18 goals tegen gekregen.

We bedanken alle supporters, maar zeker onze trouwe supporters die altijd aanwezig waren bij de uit en thuis wedstrijden. Jullie waren echt geweldig. Ook bedanken we onze pupillen, onze sponsors ZV Support en natuurlijk het bestuur. Zonder al jullie steun waren we niet zover gekomen.

Door: Leoniek Besselink