Zaterdag avond gingen we op bezoek bij Bentelo DS1. ZV had 3 punten meer dan Bentelo op de ranglijst en dit wilde we minimaal zo houden. In de thuiswedstrijd kregen we het in de tweede helft moeilijk tegen Bentelo, we lieten ze teveel in het spel komen. De punten werden gedeeld ( 24-24. ) Gisterenavond in de herkansing moest er een overwinning gepakt worden om de aansluiting te houden in de top van de 2e divisie.

Vanaf het begin signaal waren we scherp en secuur in de afronding, we kwamen op een mooie voorsprong ( 2-5). Bentelo schoot van afstand blindelings raak en dit maakte dat we al snel moesten schakelen naar een offensievere dekking. Dit had een goed effect, want Bentelo had duidelijk moeite met dit spel en maakte hierdoor aanvallende fouten. Wij werden steeds feller en kregen vertrouwen, en dit resulteerde in mooie aanvallen. De stand liep op naar 4-11, met nog tien minuten te spelen in de eerste helft. Een klasse uitgangspunt. Echter werd er bij Bentelo in de opbouwlijn gewisseld en dit zorgde voor verwarring in onze offensieve dekking. De rechter opbouwer van Bentelo mocht maar liefst 3 keer achtereenvolgend scoren. In korte tijd wist Bentelo hierdoor op 8-11 te komen. Wij misten zelf 4 opgelegde open kansen, kortom een mindere fase.. Gelukkig raakten wij niet in paniek en wisten we net voor de rust nog een penalty mee te pikken. Ondanks een 2 minuten straf aan onze zijde, hielden we druk en gingen we de rust in met een voorsprong van 4 doelpunten (8-12)

In de kleedkamer werden een aantal tactieken besproken (verdedigend en aanvallend) , maar veel aanpassing was er niet nodig, want we stonden uitmuntend in de eerste helft. In de 2e helft werden er aan beide kanten meer straffen uitgedeeld door het scheidsrechter koppel. Bentelo was niet slim, ze konden niet profiteren. Zelfs met 6 tegen 4 waren we oppermachtig. Onze kracht was dat we voortdurend de kansen bleven creëren en benutten. De keepster van Bentelo stond niettemin uitstekend! Wij speelden als collectief en ondanks dat Bentelo voortdurend probeerde terug te komen, werd het verschil nooit minder dan 3 doelpunten. Tot 8 minuten voor tijd was het spannend… (18-22). Echter op cruciale momenten stond onze dekking voortreffelijk en werd het net fraai gevonden aan de andere kant. De voorsprong werd uitgebreid naar 18-26. Eindelijk leek de overwinning in zicht, wat een spanning.. We speelden de wedstrijd netjes uit en dit bracht ons op een eindstand van : 20-27! Wat een ontlading , ontzettend tevreden met dit mooie eindresultaat!

Aankomend weekend spelen wij voor één keer op zondag (ipv zaterdag) een thuiswedstrijd tegen Navique /S.V.B.O. DS1. De wedstrijd begint om 13.40 uur Sporthal t Wooldrik in Borne . Hopelijk zien we jullie langs de kant!