Na een aantal terechte nederlagen, door de toeschouwers begeleid met de nodige kritiek, volgden gelijke spelen tegen Sportlust en Almelo, in beide wedstrijden hadden we recht op meer, kwam dan eindelijk weer het zoet der overwinning.

Zoals het hoort gaven onze jongens het antwoord met hun voeten. Strijdend voor elke meter, elkaar helpen overal op het veld en je duels winnen. De veelvuldig opgekomen toeschouwers van beide partijen kregen een boeiend potje  voetbal  te zien. Dit keer met een ZV dat niet meer gemakkelijk de doelpunten weg gaf. The carnaval is over.

Achterin heerste de herstelde Bryan Sonder in de lucht, geassisteerd door Thomas Klaassen en Luuk Nijenhuis op de flanken. Vooral mijn compliment voor laatstgenoemde comeback kid. Mart Vetketel groeide in zijn rol als laatste man. Captain Jordy Kamphuis coördineerde dit allemaal als verdedigende middenvelder. Door deze setting, kregen onze balvaste middenvelders de gelegenheid onze spitsen te bedienen, iets waarvoor ze toevallig ook werden opgesteld eigenlijk, zullen we maar zeggen.

Dan de wedstrijd. Na een korte periode van druk zetten van ZV, profiteerde Borne van een misverstand in onze defensie, waarvan  de altijd tegen ons scorende Sven Pieterson gretig gebruik  maakte. 1-0. Lang kon Borne van deze voorsprong niet genieten, want ons goudhaantje Ramon van Os, hij wordt elke week fitter, kreeg na een kluts de bal verrassend voor zijn voeten en verschalkte de Bornse doelman. 1-1. Met deze stand gingen beide ploegen ook rusten.

In de 2e helft wilde Borne de beslissing maken door constant met lange halen hun voorwaartsen aan te spelen. Ondanks de aanwezige lengte, langs de kant werden NBA lengten genoemd, bleek dit niet de succesformule te zijn, want naast enkele wilde knallen van afstand bleek er weinig te halen. Halverwege de 2e helft kreeg Hemmo Mulder binnen de box een tikje van zijn directe opponent, het geen de scheidsrechter van dienst beoordeelde als pennel. Dat de gevloerde niet zelf de pennel moet nemen, een oude voetbalwijsheid, kwam vandaag weer eens uit, want de knal van Hemmo werd schitterend door keeper Post uit de hoek geranseld. Uit de hieruit voortvloeiende corner, kopte Ramon de verdiende 1-2 alsnog tegen de touwen. Dezelfde Ramon scoorde even later na een mooie combinatie over links opnieuw. 1-3 en weer een ouderwetse hattrick voor onze goalscorer.

Al met al verlost van de hatelijke degradatieplek. Maar hopelijk de inleiding van handhaving in de 4e klasse A. Te beginnen a.s. zondag in Oldenzaal, best wel  lastig altijd. Tot dan.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment