Eindelijk was het weer zover. Na een goed eerste seizoen vorig jaar in de tweede divisie en een fanatieke voorbereiding stond voor ons de eerste competitiewedstrijd weer op het programma. Voor Merlin Klaasen was dit tevens haar eerste officiële wedstrijd in het shirt van ZV Dames 1. Het seizoen werd geopend tegen de nummer 2 van vorig jaar, Westfriesland/SEW DS2. We wisten van vorig jaar dat het een fysiek sterke ploeg was, dus het beloofde een spannende pot te worden! In het begin van de wedstrijd ging de stand gelijk op. Je merkte dat de teams erg aan elkaar gewaagd waren. Er werd met veel tempo gespeeld, waardoor bij ons de scherpte soms miste. Niet alle ballen kwamen goed aan en belangrijke kansen werden gemist. Hierdoor liepen we in de eerste helft achter de feiten aan, en gingen we de kleedkamers in met een ruststand van 7-8 in het voordeel van SEW.
In de rust hebben we besproken dat we ons eigen spel moesten blijven spelen en de rust moesten pakken wanneer dit kon. Alles was nog mogelijk en we waren gebrand om de punten in eigen huis te houden.
De eerste aanval in de tweede helft resulteerde direct in de gelijkmaker, 8-8. Maar ook SEW scoorde waardoor het in de tweede helft opnieuw gelijk opging. Het was een erg harde en fysieke wedstrijd, wat ons veel kracht kostte. Hierdoor was onze afronding niet optimaal en stond de paal ons meerdere keren in de weg.  Onze verdediging stond erg sterk, en onze keepers hadden belangrijke reddingen. Hierdoor was het ook voor SEW moeilijk om tot scoren te komen. Dit bracht ons tot een spannende slotfase van de wedstrijd. SEW bracht met nog 1 minuut te spelen de 15-16 op het scorebord. Wij hadden nog 1 laatste kans om de gelijkmaker te maken, en dit lukte! Door een prachtig uitgespeelde break out, maakten we 30 seconden voor tijd de gelijkmaker, 16-16. Onze verdediging stond de laatste seconden als een huis, waardoor SEW niet meer tot scoren kon komen! Eindstand: 16-16.
Het was een zwaar bevochten eerste wedstrijd, maar we hebben verdiend een punt kunnen pakken.

We willen de supporters bedanken die ons zijn blijven aanmoedigen tijdens deze spannende wedstrijd! Volgende week spelen we onze 1euitwedstrijd van dit seizoen tegen promovendus Pacelli DS1 om 19.30 uur in Zieuwent. Hopelijk zien we jullie dan!