Na twee uitwedstrijden spelend met hars, mochten we afgelopen zaterdag in eigen huis aantreden tegen Kwiek2. Na twee verloren wedstrijden hadden we de punten weer hard nodig!! Het beloofde een spannende wedstrijd te worden want kwiek stond één plek boven ons op de ranglijst. Vooraf hoorden we dat ze goede afstand schutters hadden en snel weg waren in de break out. We hadden elkaar en de coach beloofd dat we 200% inzet zouden tonen en deze wedstrijd gingen pakken!!

Gedreven begonnen we dus aan deze wedstrijd. De eerste helft ging het aardig gelijk op. Van een 3-2 stand in de 5de minuut naar een 8-8 stand in de 15de minuut.
Onze verdediging stond als een huis en we lieten zien dat we elkaar goed konden vinden. Toch scoorde kwiek ook vanuit de negen en in de snelle tegenaanval. Dit moest beter en we besloten met volle overtuiging over te stappen naar een 3-2-1 verdediging. Door deze wijziging had kwiek moeite met de aanval, terwijl wij door goede druk in de aanval een voorsprong konden opbouwen.
We gingen de rust in met een 16-9 voorsprong. Vol trots werd in de rust besproken om zo door te gaan en niet te gaan verslappen in de 2de helft. Deze voorsprong moesten we houden!

Kwiek begon de tweede helft met een felle verdediging waar wij blijkbaar moeite mee hadden. We kwamen wat moeilijker tot scoren en kregen in de eerste minuten direct doelpunten tegen door wat slordig spel. 10 minuten na rust stond er een stand van 17-15 op het scorebord. We kregen de doelpunten veel te makkelijk tegen en we moesten er harder voor werken!!

Door een paar mooie passes van de opbouwers naar de cirkels zorgden we ervoor dat het verschil weer enigszins werd vergroot. Uiteindelijk hebben we de winst naar ons toegetrokken met 26-23!
Wat waren we blij met deze 2 punten!! We staan nu op een keurige 6e plek in de 2de divisie.

Aankomend weekend spelen we zondag een uitwedstrijd tegen DOS1 om 13.30uur in Emmer – compascuum.
We hopen weer op steun van onze trouwe supporters!!