Als coach heb ik even overwogen om vandaag met een andere techniek te beginnen, maar dit heb ik niet gedaan, want we wilden ook als ware kampioenen de competitie afsluiten. Dit betekende dat we vandaag DSVD 2 moesten pakken met een goede overwinning. In de Hoofdklasse hadden we nog nooit van DSVD gewonnen. DSVD 2 stond op de tweede plek en uit hadden we nipt verloren met 18-16. We wisten dat DSVD gebrand was om de punten te pakken, maar dit lieten we niet toe. Iedereen moest weten waarom we zo hard gewerkt hadden dit jaar met elkaar. Onze kracht, conditie en snelheid waren nog steeds top ondanks onze feestjes met sigaren afgelopen weekend. Gedreven waren we continue, elke training weer. Iedereen hield elkaar scherp. Het zou fantastisch zijn om onze supporters en onze sponsors te laten zien dat ook nog DSVD 2, die op plek 2 stond, te verslaan was. Als dit zou lukken was de gehele competitie geslaagd. Niet iedereen was even fit, maar we spraken af om hier slim mee om te gaan.

We begonnen allen gretig in de aanvallen. Technisch en op snelheid werd er gespeeld. Hierdoor ontstonden er prachtige goals aan beide kanten. We gingen gelijk op, van 1-1 naar 3-3. Een kleine voorsprong pakten we door op snelheid te spelen. Hier had DSVD moeite mee. In de 20e minuut was het 9-7. Daarna misten we 3 open kansen waardoor DSVD dichterbij kwam met 10-10. Niemand kon door drukken. Elke aanval was het weer vol gaan voor de verdediging. Dit gebeurde aan beide kanten waardoor we de rust in gingen met 12-12.

We baalden van de gemiste kansen. We proefden dat we meer op snelheid moesten spelen omdat we merkten dat DSVD kracht verloor in de verdediging. Alles gelijk geven in de 7 minuten tijd en op tempo was onze doelstelling. En dit lukte. We schroefden de snelheid continue op met snelle druk waardoor DSVD kleine foutjes maakte. Hiervan konden wij profiteren. Van 14-13 liepen we knap uit naar 19-14. Onze aanvallen waren top. Blindelings konden we elkaar vinden en we zagen DSVD verslappen. Het spel ging snel waardoor er aan beide kanten vervelende blessures ontstonden. Dit was wat we niet wilden bij een stand van 20-15. Dit werd ook even geroepen en onze bank viel sterk in. De afspraak was, rem erop en gaan voor de verdediging . Dit deden we uitmuntend. Wat DSVD ook probeerde, als een muur stonden we er. DSVD kwam er niet meer door heen. Met een uitstekende score van 22-19 sloten we knap ook deze wedstrijd af. Blij waren we met deze uitslag. Het publiek had genoten van echt mooi handbal waar alles in zat. Slim en aanvallend waren we sterker geweest. Met rechte rug en vol trots lieten we ons publiek zien waar ze voor gekomen waren en dat was kijken naar de trotse kampioenen. Gefrustreerd was DSVD 2 dat kon je zien. Dit mag ook als je al 4 jaar op rij telkens op plek 2 eindigt. We bedanken ons publiek dat weer aanwezig was. Pasen staat nu voor de deur dus even een weekend rust. Daarna gaan we weer op 9 april richting Drenthe en spelen we onze laatste competitie wedstrijd tegen Hurry up. Tijd 15.10 uur te Zwartemeer. Allen weer tot dan.

Door: Leoniek Besselink