Na de derbywinst vorig weekend op Bornerbroek ontving Zenderen Vooruit vandaag de nr. 7 uit 5A Vosta uit Enschede. Met Tom Vetketel weer in de basis begon ZV matig aan de wedstrijd. Het was Vosta dat brutaal het spel maakte en makkelijk overeind bleef op het Zenderense kunstgras. ZV probeerde grip te krijgen op het spel van Vosta, maar slaagde hier amper in. De duels werden doorgaans gewonnen door de gasten en in balbezit was ZV veel te gehaast en onnauwkeurig. Het was dan ook geen verrassing dat de bezoekers in de 22e minuut op voorsprong kwam door Melvin Vorgers die bij de 2e paal een goed lopende aanval kon binnentikken. Nog steeds leek ZV niet wakker geschud en werd er onnodig op elkaar gemopperd en gezeurd. Het eerste half uur was dan ook voor de gasten uit Enschede. Eigenlijk uit het niets kwam ZV in de 38e minuut op 1-1. Ramon van Os werd in buitenspelpositie weggestuurd op rechts en zijn voorzet kon bij de 2e paal worden binnen getikt door Teun Besselink. Het laatste kwartier kwam er iets meer lijn in het spel van ZV en Hemmo Mulder was dicht bij de 2-1, maar zag zijn inzet op de paal belanden. Met deze gelijke stand zochten beide teams de kleedkamer op.

De tweede helft leverde in eerste instantie nog niet een beter ZV op. De bedoeling in de aanval was ongetwijfeld van goede wil, maar de uitvoering en zeker de laatste pass bleven ver achter. Lekker dat je dan een speler in je team hebt die raad weet met een standardsituatie, want in de 55e minuut schoot Ramon van Os een vrije trap van buiten de 16 schitterend in de kruising, 2-1. Vlak na de 2-1 ontstond er een onnodig opstootje waarbij zowel ZV als Vosta spelers zich niet onbetuigd lieten. Een speler van Vosta liet zich provoceren en deelde een duw uit hetgeen door de scheidsrechter gezien werd en dit leverde hem direct rood op. Even leek het duel te ontsporen en zag de scheidsrechter zich genoodzaakt een pauze in te lasten, maar na een kwartier stonden beide ploegen en de scheidsrechter weer op het veld. Met 10 man bleef Vosta verrassend gevaarlijk en dit leverde Vosta na hands de 16 meter zowaar een strafschop op in de 65e minuut. De strafschop werd niet eens slecht genomen, maar Myron Eleveld tikte de bal perfect uit de hoek. Hierna leek het verzet van de gasten gebroken en na een schitterende aanval met Thomas op rechts die een perfecte voorzet afleverde, kon Hemmo de bal terugleggen op Ramon die beheerst de 3-1 binnen tikte. Dat het 10 minuten voor tijd nog 4-1 werd, invaller Kees ten Broeke verraste de doelman van Vosta die de bal half kon keren, was voor de statistieken.

Zenderen Vooruit behaalde zo een moeizame overwinning. Het zal veel beter, nauwkeuriger en positiever moeten om het de topploegen in 5A moeilijk te maken. Volgende week mag ZV op bezoek bij DTC’07.