Met nu nog 26 teams over speelt Zenderen Vooruit nog steeds in de landelijke beker wedstrijden, niet dat de beker voor ons echt belangrijk is maar toch, na 10 december zijn er nog 13 teams landelijk over, hopelijk horen we bij de laatste 6 wedstrijden. Na 6 spannende competitie wedstrijden in de 2de divisie, zijn we nog steeds ongeslagen en pikken we knap de 2e plek mee. Van eredivisie tot hoofdklasse hebben de nummers 1 volle 2 punten gepakt. Bij ons in de 2de divisie is niets onmogelijk.
Dit weekend was DSO onze tegenstander, hun waren het enigste team waar we vorig jaar niet van konden winnen. Uit en thuis was het continue spannend tot de laatste seconden. We waren net als altijd nu ook gebrand op de punten.  Gedurfd wilden we gelijk 3-2-1 verdedigen. Vol erop en vol passie verdedigen op de bal spraken we af. Te snel en te gehaast werd vele malen besproken, daar lagen meestal de kleine  fouten bij ZV. We verdedigen sterk, gemiddeld 18 tegen goals op 2de divisie niveau in 6 wedstrijden is natuurlijk ontzettend knap,  trots ben ik op mijn dames. We hebben speelsters op de bank zitten die echt in de basis horen maar ik heb ze ook nodig om te zorgen dat we niet 30 minuten knallen maar 60 minuten vol gaan.
Knap kwamen we sterk 3-1 voor daarna kwam  DSO sterk terug naar 4-4 door goed keepers werk aan hun kant. Daarna hield onze keeper onmogelijke ballen waardoor wij uit konden lopen naar 7-4. En dit konden we vast houden tot rust 12-9. We hadden aan beide kanten goed verdedigt, gekeept en goed handbal laten zien, publiek genoot. We hadden vertrouwen in ons spel waardoor we in de 2de helft heerlijk sterk begonnen. We liepen sterk uit naar 14-11, maar helaas kregen we weer 2 x een 2 minuten straf waardoor SBO sterk terug kwam tot 15-15. Daarna was elke aanval spannend en waren keepers ongelofelijk scherp aan beide kanten. Niks werd weggegeven met nog 10 minuten te spelen was het 22-22. En in die 10 minuten werd er maar 2x gescoord het was ongelofelijk spannend. Eind stand werd 23-23 uiteindelijk over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag. Maar wat ontzettend jammer van onze 2x 2 minuten straf.

We bedanken ons publiek voor afgelopen zaterdag, maar hebben ze komende zaterdag zeker opnieuw weer nodig. We gaan gezamenlijk richting ’t Veld, tegen de nr1 VSV2, dus schrijf je snel in voor een gezellige busreis en een geweldige wedstrijd. We vertrekken om 15:30 vanaf sportterrein Zenderen Vooruit.
De kosten bedragen €10,–. Dit is inclusief hapjes en drankjes in de bus. Opgeven kan bij Femke Kuipers (06 31235872).