Om te beginnen de complimenten voor debutant Delden, dat onder leiding van trainer Wouter Kwakkenbos, verassend de eerste plaats heeft veroverd in de 4e klasse A. Dit allemaal met achterin veel fysiek en voorin handige, maar vooral ook snelle, efficiënte spitsen.

ZV, nog steeds zonder de geblesseerden Robin Sonder en Bart Beld en de geschorste aanvoerder Tom Vetketel, bleek vanmiddag op zijn minst de gelijkwaardige van de Deldenaren. Vervelend voor onze ploeg was dat het fysieke verdedigingsspel van de Deldense ploeg door de scheids van dienst hoegenaamd volledig werd goedgekeurd. Vooral het verschil tussen schouderduw of duwen met de beide handen bleek voor hem een moeilijk te beoordelen item. Soms heb je hem mee, soms heb je hem tegen zullen we maar zeggen. Verder floot deze arbiter van dienst best een goede pot.

Delden kwam na een goed uitgespeelde aanval al na 8 minuten op voorsprong door Lutke Willink, die vrij voor de zoals altijd goed keepende Myron, de bal binnentikte. ZV kwam steeds beter in de wedstrijd, duels werden vaker gewonnen en kleine kansen werden er gecreëerd. Vooral Teun lukte het telkens weer onze spitsen Job, Ramon en Hemmo van munitie te voorzien. Maar als club onderin heb je soms dat kleine beetje geluk nodig in de afronding. En niet te vergeten vorm natuurlijk.

Na rust een zelfde gelijk opgaand spelbeeld, Zenderen op zoek naar de gelijkmaker, Delden op zoek naar een veiliger marge. Diep in 2e helft lukte het onze Deldense vrienden de 2-0 aan te tekenen, waarbij rechterspits Vreriks uit een bijna onmogelijke positie, schuin naast het doel, Myron wist te verrassen in de korte hoek. 2-0. Kort hierna scoorde ZV de 2-1 middels een vrije trap van Hemmo, waarbij geen enkele verdediger, maar ook geen enkele aanvaller de moeite nam de bal te toucheren. Toen ook hun keeper dacht van jullie allemaal niet, dan ik ook niet, rolde de bal over de doellijn. 2-1. Direct hierna floot de scheids af voor het eindsignaal, de 45 minuten zaten er immers op. Blessure tijd? Nooit van gehoord.

Volgende week Sportlust Vroomshoop thuis. Altijd lastig, maar er zijn wel weer drie punten te verdelen maximaal.