Na de nederlaag vorige week tegen Rood Zwart ging ZV deze middag voor revanche tegen de nr. 2 van de 4e klasse A, RSC uit Rossum. Helaas nog zonder Ramon van Os die vanwege een knieblessure aan de kant moest toekijken. ZV begon wat voorzichtig aan de wedstrijd en het was RSC dat de eerste 10 minuten het betere van het spel had, zonder echt gevaarlijk te worden. RSC is een ploeg dat lang kan wachten en er dan met 2 gevaarlijke spitsen er razendsnel uit komt. Dit betekent dat er bijzonder geconcentreerd aangevallen moet worden om in de omschakeling niet te snel verrast te worden. Na de eerste 10 minuten nam ZV het initiatief over en zette druk op de achterhoede van RSC waardoor de bezoekers de lange bal moesten spelen. Deze lange ballen waren bij voortduring een prooi voor de achterhoede van ZV waar vooral Bryan Sonder heerste in de luchtduels. ZV bleef proberen om met hoge druk RSC in de problemen te brengen en dit leverde wat kleine mogelijkheden op voor Job Vetketel en Teun Besselink, maar grote kansen bleven uit. Ondanks het Zenderense overwicht was het RSC dat in de 37e minuut uit een voorzet de bal wat gelukkig voor de voeten van Peter Hobbelink zag belanden en dit betekende de 0-1 voor de bezoekers. Dit bleek tevens de ruststand.

In de tweede helft probeerde ZV de positieve speelwijze van de eerste helft voor te zetten, maar RSC speelde een stuk beter dan de eerste 45 minuten en combineerde regelmatig gevaarlijk richting het doel van ZV en het was aan de alerte doelman Myron Eleveld te danken dat het op dat moment maar 0-1 bleef. Trainer/coach Ruud Ottenhof greep in en wisselde aanvallend door Bart Beld en Justin Sonder in te brengen voor Teun Besselink en Bryan Sonder. ZV ging achterin 1-op-1 spelen en probeerde met een opportunistische speelwijze de 1-1 te forceren. Dit leverde een aantal gevaarlijk momenten op voor het Rossumse doel met een bal op lat en een schot van Job Vetketel op de paal. RSC bleef geduldig verdedigen en vertrouwen op de omschakeling en in de 85e minuut werd de snelle spits Stef Mulders met een lange bal weggestuurd en hij bleef oog in oog met Myron koel en besliste de wedstrijd met de 0-2.

ZV streed lang voor een verdiend punt, maar moest helaas toezien dat de bezoekers met de 3 punten sportpark Het Vollenbroek verlieten. Kortom, een nederlaag met perspectief. Wanneer ZV met deze instelling blijft spelen en het geluk wat aan Zenderense kant komt, dan gaat het resultaat volgen.

Volgende week speelt ZV de belangrijke uitwedstrijd bij Juventa’12 in Wierden.