In het eerste echte lenteweekend ontving Zenderen Vooruit het Rossumse RSC op sportpark Het Vollenbroek. RSC stond met 11 punten uit 11 wedstrijden op de één na laatste plaats in een volledig scheve competitie in de 4e klasse A. In deze klasse zijn er ploegen die er al 17 duels op hebben zitten, terwijl RSC er nog maar 11 gespeeld had. Hierdoor is het moeilijk in te schatten hoe de verhoudingen liggen en wist ZV ook niet wat ze verwachten konden.

De wedstrijd begon aan beide zijden voorzichtig en geen van beide ploegen wist het eerste kwartier een overwicht te creëren. Wel speelde RSC wat meer naar voren en zo was het ook Myron die na zo’n 18 minuten zich moest strekken op een vlammend schot van randje 16. Nog geen 2 minuten later mocht RSC, door niet doortastend dekken aan ZV zijde, wederom aanleggen voor een schot randje 16 meter en nu had Myron geen kans wat de 0-1 voor RSC betekende. ZV liep vanaf dat moment achter de feiten aan, dekte niet kort en was niet in staat de 2e bal op te pakken waardoor RSC veel meer balbezit had en zich een weg naar voren kon combineren. Het overwicht van RSC met op het halve uur omgezet in de 0-2. In de 16 meter kon een van de voorwaartsen van RSC de bal beheerst over de uitkomende Myron lobben. Het beeld in het resterende kwartier van de 1e helft bleef hetzelfde, RSC kon vrijuit spelen en ZV kwam overal te laat. In de 33e minuut moest Teun Besselink met een voetblessure vervangen worden door Justin Sonder, maar meer bijzonders was er van ZV kan niet te melden. De rust werd dan ook met een verdiende 0-2 voorsprong voor de gasten bereikt.

In de rust bleef Bart Beld geblesseerd achter in de kleedkamer en dit betekende de ‘terugkeer’ van Jordy Oude Vrielink in het 1e elftal. Jordy, vorig seizoen lang geblesseerd, nam de plek rechts op het middenveld in van Bart. Ongetwijfeld was de boodschap van trainer/coach Ruud Ottenhof in de rust dat de ploeg met meer lef naar voren moest spelen, want ZV ging direct na de rust op zoek naar de aansluitingstreffer. Zonder gevaarlijk te worden kwamen de withemden wel in de buurt van het doel van RSC, maar RSC heeft 1 gevaarlijk wapen en dat is de snelle omschakeling en dito counter. Het was dan ook geen verrassing dat RSC in de 50e minuut dodelijk counterde en een van de spitsen één op één zette met Myron. Myron kon de eerste inzet nog wel keren, maar was kansloos op de 2e hetgeen de 0-3 opleverde. Tijd om de laatste troef in te zetten en achterin 1-op-1 te gaan spelen en zo verving spits Ramon van Os verdediger Bryan Sonder in de 55e minuut. ZV ging opportunistisch op zoek naar een treffer en kwam ook steeds dichter bij de goalie van RSC, zonder echt gevaarlijk te worden. Deze gewaagde speelwijze leverde helaas niet het gehoopte resultaat op, sterker nog, RSC counterde nog een keer voortreffelijk en maakte met de 4e van deze middag in de 68e minuut een eind aan het geloof in een goed resultaat bij de Zendenaren.

Al met al een teleurstellende middag voor ZV dat na 2 puike overwinningen op Vasse en Borne tegen RSC gewoon tekort kwam. Wil je kans maken tegen deze ploeg zal je korter moeten dekken, voortdurend op je hoede moeten zijn voor de omschakeling en meer 2e ballen moeten winnen, anders loop je in het Rossumse mes. Domweg uithuilen en komende zondag weer gewoon opnieuw beginnen. Dan speelt onze trots de uitwedstrijd in Enschede tegen De Tubanters 1897 dat ongetwijfeld de zure 8-0 nederlaag tegen koploper Glanerbrug recht zal willen zetten. Gelukkig hebben wij dan ook wat recht te zetten. Tot dan!!!!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment