Met nog 4 finales te gaan ontving Zenderen Vooruit deze middag Rood Zwart uit Delden. Gezien de stand op de ranglijst moet ZV er alles aan doen om weg te blijven van de onderste plek om zich via de nacompetitie proberen veilig te spelen voor nog een jaar 4e klasse. De uitwedstrijd in Delden leverde een 4-0 nederlaag op voor ZV.

ZV begon behoudend aan de wedstrijd. Er was gekozen voor een behoudende strijdwijze en hiervoor was compact spelen noodzakelijk. Er stond deze middag een pittige bries over het veld en de 1e helft had ZV deze in de rug. De wind zorgde er mede voor dat de lange bal, die ZV veelvuldig hanteerde, regelmatig goed achter de laatste linie van Rood Zwart viel. De bezoekers verkeken zich meerdere malen in de lange bal of de verre uittrap van doelman Myron Eleveld. ZV liet Rood Zwart aan de bal en probeerde in de omschakeling de ruimtes voorin te zoeken. Deze strijdwijze leverde meerdere mogelijkheden op voor de withemden, zo kon Ramon van Os tot twee keer toe binnen de 16 meter op doel schieten en had Hemmo Mulder, na goed combineren, twee goede mogelijkheden om de score te openen. Helaas bleef het bij pogingen en omdat Rood Zwart in balbezit niet verder kwam dan tot de 16 meter van ZV, werd de rust met 0-0 bereikt.

De 2e helft speelde Rood Zwart vanaf de kant waar de wind vandaan kwam en hierdoor kon RZ af en toe de lange bal spelen en moest ZV veelal achteruit lopen. Door de compacte, defensieve speelwijze van ZV en de pittige wind tegen, lukte het ZV niet om het spel van de 1e helft te spelen. Op het middenveld kwam ZV vaak een speler tekort en de lange bal kon niet achter de laatste lijn van RZ gelegd worden en hierdoor kwam ZV eigenlijk niet meer in het spel voor. In de 56e en 62e minuut gooide RZ de wedstrijd met 2 omschakelmomenten vakkundig in het slot. Balverlies op het middenveld werd door de spitsen van RZ koelbloedig afgestraft. Coach Ruud Ottenhof wisselde Bart Beld voor de geblesseerde Bryan Sonder en probeerde met wat meer druk naar voren te spelen. Dit leverde wat ballen in de 16 meter van RZ op, maar deze vormden geen gevaar en omdat zo goed als alle 2e ballen voor RZ waren, waren het de gasten die in de laatste 10 minuten tot drie keer toe 1-op-1 kwamen met Myron, maar hij hield met puike reddingen de marge op 2.

Een terechte nederlaag tegen een beter Rood Zwart zorgt ervoor dat de komende week alle zeilen moeten worden bijgezet om de nacompetitie te bereiken. Volgende week gaat ZV op bezoek bij kampioenskandidaat RSC in Rossum.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment