Na een teleurstellende wedstrijd tegen Vasse kregen de mannen van trainer Ruud Ottenhof de kans om te laten zien dat ze voetballend thuis horen in de 4e klasse. Vandaag kwam LSV Lonneker naar sportpark Het Vollenbroek, een pittige tegenstander die al een paar seizoenen op de deur van de 3e klasse klopt. De wedstrijd werd ‘afgetrapt’ door de pupillen van de week Okke Lansink en Keane Oude Voshaar. Daarna werd de wedstrijd officieel in gang gefloten door scheidsrechter De Vries uit Groenlo.

Na de eerste voorzichtige minuten viel in de 13e minuut de 0-1 voor de bezoekers. Balverlies op het middenveld gevolgd door een snelle omschakeling zorgde ervoor dat één van de voorhoedespelers van LSV vrij kwam voor Myron Eleveld die kansloos was. Zenderen Vooruit liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en probeerde met druk naar voren gevaarlijk te worden. Dit resulteerde in de 22e minuut in een mooi doelpunt van Bart Beld bij de tweede paal na een perfecte voorzet van rechts door Freek Vlaskamp. Zenderen Vooruit deed op dat moment niet onder voor de ploeg uit Lonneker. LSV combineerde wel makkelijker, maar daar kon ZV voldoende inzet tegenover zetten. Toch kwam LSV kort na de gelijkmaker weer op voorsprong door een fantastisch schot van buiten de 16 meter die in de 25e minuut onhoudbaar het doel in vloog. Natuurlijk teleurstellend, maar ZV rechtte opnieuw rug en nadat Ramon van Os in de 16 meter achterover getrokken werd, gaf de scheidsrechter een terechte strafschop aan ZV. Teun Besselink ging er achter staan, maar hij schoot helaas op de paal waarna de bal het veld weer inrolde en de 2-2 uitbleef. Redelijk gelijk opgaand werd de rust met een 1-2 ruststand bereikt.

De tweede helft startte met een ogenschijnlijk ongeconcentreerd Zenderen Vooruit. Binnen 5 minuten besliste LSV namelijk de wedstrijd door 2 keer te scoren binnen 5 minuten. Zonder LSV tekort te willen doen, werden de gasten in het zadel geholpen door onnodig balverlies op het middenveld en te afwachtend verdedigen aan Zenderense kant, hetgeen een onoverbrugbare 1-4 betekende. Dat deze 5 minuten jammer waren, bleek in de fase die volgde. Zenderen Vooruit speelde lange tijd prima mee met LSV en kreeg zelfs kleine mogelijkheden om tot scoren te komen. Onnauwkeurigheid in de eindfase zorgde ervoor dat ZV in score achterbleef bij de ploeg uit Lonneker. Waar het Zenderen Vooruit niet lukte om het net te vinden, liet LSV zien hoe je effectief omgaat met kansen en mogelijkheden. Twee bijna identieke aanvallen van LSV eindigde twee keer bij dezelfde speler bij de 2e paal en hij faalde niet. Zo werd de score binnen 3 minuten van 1-4 naar 1-6 getild. Dit brak het geloof en vertrouwen bij de withemden en LSV kon in de eindfase nogmaals in de omschakeling toeslaan en zo kwam er een monsterscore van 1-7 op het scorebord te staan. In de laatste 5 minuten kon Zenderen Vooruit via Bart Beld wat terugdoen, 2-7, waarna Bart nogmaals een goede mogelijkheid kreeg om te scoren, maar het bleef bij een 2-7 nederlaag.

Met vlagen heeft Zenderen Vooruit laten zien voetballend goed mee te kunnen tegen een zeer sterke opponent. Kansen waren er voldoende om meer doelpunten te maken dan de 2 van deze middag. Achterin zal er echter slimmer en meedogenlozer verdedigd moeten worden om ervoor te zorgen dat keeper Myron Eleveld niet regelmatig vrijstaande spelers voor zich ziet opdoemen. Vastgesteld kan worden dat met LSV er een serieuze titelkandidaat op de bezoek is geweest die het hopelijk spannend kan houden in de 4e klasse A.

Volgende week staat de uitwedstrijd in Vroomshoop tegen Sportlust Vroomshoop op het programma. Beide ploegen kennen elkaar van 2 seizoenen geleden in de 5e klasse. Alle kans op een goed resultaat!!!