Na de terechtwijzing vorige week in de thuiswedstrijd tegen RSC, 0-4 nederlaag, stond er vanmiddag een ZV op het veld zoals we dat onlangs ook zagen tegen Vasse en Borne. We komen voor een driepunter en voor niks niet minder, dat straalde onze ploeg direct al uit. Wat volgde was een teamprestatie van de bovenste plank. Jammer dat onze trouwe thuissupporters dit hebben moeten missen.

Want het is super leuk in de 4e klasse A, een klasse waar na deze speelronde nog steeds een stuk of 6 elftallen in aanmerking komen voor de 2 gehate nacompetitieplekken. Elke week zijn er weer volop niet verwachte uitslagen.

Zowel de achter, als de voorhoede waren vanmiddag in goede doen, maar prettig was het te zien dat onze middenvelders knokten voor elke bal,  in elk duel. Jordy Oude Vrielink, bijgenaamd JOV, wat een comeback, Tom en Robin waren continu aanspeelbaar, in beweging en deden de juiste dingen. Nog 6 wedstrijden volhouden zullen we dan maar zeggen.

Dan de wedstrijd. Na een kwartier werd Ramon aan de rechterkant in de diepte gelanceerd. Hij speelde zich slim vrij en zag kans Kees te bereiken in de buurt van de elfmeterstip. Kees schrok zo van deze kans dat hij de bal net naast de verkeerde kant van de paal schoof. Later zou hij zich revancheren. Even later was het wel raak. Uit een voorzet over de rechter flank van de hardwerkende Freek bleef de bal  ergens op de 5 meterlijn liggen. Ramon taxeerde zijn mogelijkheden, schoot niet toen de keeper in een allerlaatste poging op hem in gleed, maar trok het leer iets terug, om rustig af te ronden. 0-1.

De Tubanters zette de achtervolging in, maar meer dan een paar schietkansen en hoge ballen voor de pot kwamen zij niet. Wel werd de wedstrijd grimmiger waarvan opgemerkt kan worden dat de scheids van dienst aan beide kanten naliet kaarten uit te delen. Wel bleef hij prima de controle over de partij houden. Derhalve gingen de ploegen met een 0-1 ruststand de kleedkamer in.

Het spelbeeld veranderde niet in de 2e helft. ZV duidelijk de betere ploeg, liet een paar mooie mogelijkheden liggen en de Tubanters wisten niet de juiste afronding te vinden bij hun mogelijkheden. Halverwege de 2e helft  was het Robin die vanaf de middenlijn weer aan de rechterkant de bal  heel strak diagonaal, in de volle breedte, speelde op Kees. Deze nam hem goed aan en schoot vanaf randje box, steenhard, hoog in de linker bovenhoek, onderkant lat. Ons goudhaantje van de laatste weken uit de A1, had weer gescoord.

Niet veel later gooiden de boys van Ruud Ottenhof de partij op slot. Uit een Hemmo corner, niet te verwarren met een Hemmo vrije trap, grapje, knikte Ramon gewoon de 0-3 binnen. Wat volgde was een opsomming van vervelende overtredingen aan beide kanten. Veel  veranderde er echter niet meer. Volgende week zijn we vrij, donderdag over een week spelen we uit tegen Overdinkel nog een inhaal wedstrijd. Tot dan.

Door: Hennie Besselink

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment