Al twee wedstrijden op rij wisten de dames van Zenderen Vooruit te winnen, vorige week zelfs van de dames van VOC 2 met 30-20. Om op de vierde plek te blijven moest Zenderen Vooruit afgelopen zaterdag winnen van nummer 2 SEW. In de thuis wedstrijd bij SEW was het team net te kort gekomen, waardoor ze nu extra gebrand waren om de overwinning te pakken. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden tussen de nummer 2 en nummer 4.

Om 19.30 uur begon in het Wooldrik de tweede thuiswedstrijd op rij. De teams waren erg aan elkaar gewaagd, de stand liep gelijk op. Na 20 minuten was het 8-8. Zenderen Vooruit probeerde door de verdediging te komen, maar de dames van SEW stonden als een huis. Toch lukte het om hier af en toe door heen te komen, waardoor het een gelijk opgaande strijd was. Dit resulteerde in de ruststand van 11-12.

In de rust werd besproken dat er snel gespeeld moest worden, om de aanval sneller in te gaan. Helaas lukte dit niet meteen, omdat Zenderen Vooruit al gelijk met één persoon minder moest spelen door de scheidsrechters die er al de hele wedstrijd boven op zaten.  Het meegereisde publiek van SEW moedigde hun team fanatieker aan met trommels. Maar het enthousiaste publiek van Zenderen Vooruit liet óók zich van horen, met name het team van de week, de E1. De eerste 15 minuten van de tweede helft ging weer gelijk op, de stand was 17-17. Op dat moment moest de keepster van SEW voor twee minuten het veld verlaten en werd een veldspeelster op goal gezet. Dit was hét kantelpunt in de wedstrijd. SEW raakte hierdoor van slag. Zenderen Vooruit kreeg vleugels en er werd gedreven en snel gespeeld. Er werd zelfs in mum van tijd vier keer gescoord! Hier had SEW geen antwoord op. Zenderen Vooruit benutte de kansen met mooie aanvallen en gaf de voorsprong niet meer uit handen. Door goed teamwork waren ze ontzettend blij met de eindstand van 28-23.

Na driemaal op rij winst, kan er lekker carnaval gevierd worden. Zaterdag 10 maart staat de volgende uitwedstrijd op het programma in Raalte tegen Kwiek 2.