Afgelopen zaterdag speelden we na enige tijd, samen met het team van de week Bornerbroek D1 weer een thuiswedstrijd. We speelden, als plek 5, tegen nummer 9, DOS 1. DOS loopt nog kans om te degraderen en wij wilden graag plek 2 veroveren.

Inmiddels was de kampioen in de tweede divisie bekend. De Tukkers wonnen terecht hun kampioenschap afgelopen week. Echter is voor plek 2 tot en met 8 nog van alles mogelijk. Aangezien plek 2 nog op kan voor promotie wedstrijden naar de eerste divisie. Dit betekende voor ons, met nog drie wedstrijden te spelen, dat we drie keer op rij winst moeten pakken.

Samen met ons gretige publiek begonnen we aan de wedstrijd. We begonnen gewaagd aan elkaar, van 3-3 naar 6-6 in de 18e minuut. Waarna we de verdediging acht minuten dicht hielden en uitliepen naar 10-6. Dit alleen door op tempo te spelen in de aanvallen. Al kwam DOS gedurende eerste helft terug door fouten van ons door balverlies en mislukte doelpogingen, waardoor we de rust in gingen met 13-11.Tijdens de rust werd iedereen weer op scherp gesteld. Er werd besproken wat moest veranderen en zo begonnen we aan een goede tweede helft. We liepen uit naar 19-13 en gaven de wedstrijd niet meer uit handen. DOS zette alles op alles, maar aan onze kant verliep het vloeiend. Onze keeper keepte uitmuntend, hield onmogelijke ballen en gooide perfecte breaks. Ook scoorde onze jongste speelster drie keer op rij een loepzuivere bal vanuit de negen. Al met al hebben we als team gestreden voor de winst en aangemoedigd. Waardoor de wedstrijd wonnen met 26-19. Een terechte uitslag!