Door Zenderen Vooruit – Tot drie minuten voor tijd was het duel tussen Zenderen Vooruit en Kwiek 2 (26-27) nog heel spannend maar de bezoeksters lieten zien dat ze meer kracht hadden dan de thuisploeg in de slotfase.

Zenderen en Kwiek speelden dus een mooie, sterke pot handbal zaterdagavond, boeiend voor publiek en speelsters. Zenderen opende sterk en kwam in de eerste acht minuten al op een 6-2 voorsprong. Die marge van vier werd een kwartier lang vast gehouden: 10-6. Daarna miste Zenderen open kansen en kwam Kwiek terug tot 17-15 bij rust.
“We bespraken onze kansen in de rust,” gaat Besselink verder. “Blij waren we met onze voorsprong maar iets meer scherpte en overtuigend scoren, dat moest beter. We baalden dat we onze kansen misten op belangrijke momenten. Dit deed ons verderop de das om. Kwiek prikte wel deze kansen binnen, we hamerden erop dat dit onze zwakte was. 32 goals in 30 minuten was voor het publiek prachtig om te zien maar het kostte ons enorm veel kracht.”
De tweede helft wilde de ploeg van Besselink weer overtuigend gaan naar die marge van 4, maar dit lukte niet. Van 18-15 naar 20-17 (9’) een plus van 3 en daar bleef het bij. Daardoor zag Kwiek de kans om bij te blijven, ze zagen ook de gemiste kansen aan thuisclubzijde. De gasten liepen uit naar 20-22 maar bij 24-24 stond er voor het eerst een gelijke stand op het bord. Er waren op dat moment nog 9 minuten te gaan. “Helaas, kansen missen, door ontbrekende kracht, de vermoeidheid sloeg toe. Maar spannend was het wel!” aldus Besselink.
Kwiek 2 had net iets meer overtuiging in huis in die laatste minuten. Stiekem balen we hier wel van. Mooie pot en goed handbal, vertelde iedereen naar afloop. Kopen we niets voor, zeiden de dames. Puntloos bleven we achter en eerlijk is eerlijk: Kwiek 2 had net iets meer in sterkte, kracht en afwerking zeker in de laatste minuten toen de ploeg alsnog uit kon lopen naar 26-31.”

Volgende week gaan we naar Wervershoof voor de laatste uit wedstrijd van het jaar tegen Commandeur/VVW.