Wat een heerlijke pot voetbal kregen de grote Rossummer aanhang en de ook in grote getale aanwezige Zendernaren voorgeschoteld. Beiden speelden ergens  voor,  dat was vanaf de eerste minuut al zichtbaar. RSC en ZV allebei nog voor een prijs in de 2e periode en ZV zelfs ook nog voor klasse behoud. Wat een contrast. Dit alles met het publiek als grote overwinnaar. Ook de scheidsrechter, uit Hengevelde, die  aan beide kanten veel toe stond, consequent was, mag terugkijken op een prima wedstrijd.

RSC, een ploeg die vaardig weet te combineren, technisch goed verzorgd voetbal speelt en ook nog gemakkelijk weet te scoren, tegenover een ZV, dat ook vanmiddag weer alles wilde geven wat deze ploeg maar in zich had. Je zou kunnen zeggen dat onze ploeg  Full Gaz Fussball speelt. En dan maar hopen op de ingevingen van topschutter Ramon en zijn secondanten.

Dan de wedstrijd. RSC nam het eerste deel van de eerste helft het initiatief, zonder direct gevaarlijk te worden. Wat verder in deze helft kwamen zij eigenlijk wel verdiend op een 1-0 voorsprong, toen hun goede rechtsbuiten, na een mooie actie, hun spits in stelling bracht.  Deze liet de verder top keepende Myron kansloos. ZV vocht zich toch terug in de wedstrijd. Uit een echte Hemmo corner kopte Brian, als ware hij Teddy Sheringham,  de bal technisch volmaakt, steenhard tegen de touwen. 1-1. Nader onderzoek in de geschiedenis van ZV 1, bleek dit zijn eerste competitie goal. Dit was nog niet alles voor de thee. Seizoensontdekking Jov, wat een duelkracht, veroverde de bal op de rechtervleugel, verloor het leder, won het leder terug en schoof de bal in de voeten van Freek. Deze wachtte nergens op en schoot de bal ter hoogte van de penaltystip, via een Rossums been, binnen. ZV leidde met 1-2. Op naar de thee.

Zoals te verwachten bleef in het 2e deel RSC druk zetten op de ZV verdediging. Maar onze defensie gaf geen krimp. Jordy K. en Brian in het centrum en Hemmo en Jov op de vleugels  hielden stand. De paar kansen die RSC creëerde werden te slordig afgewerkt. Maar ook ZV bleef in de counter gevaarlijk, wat ook een tweetal prima mogelijkheden opleverde voor Ramon en Kees. Echter kwam er geen 1-3. En als je zelf je mogelijkheden niet benut, dan doet de tegenstander het wel. En jawel, in de 86e minuut, weer via hun buitenspeler die na een goede actie de spits in stelling bracht, kwam de eindscore van 2-2 op het bord.

Best wel sneu, maar al met al een terechte uitslag. A.s. zondag komt Hengelo op bezoek op Sportpark Het Vollenbroek. Gezien de prima ontwikkeling die onze ploeg de laatste weken doormaakt, met daaraan gekoppeld de goede resultaten, een wedstrijd waar we naar uit kunnen zien. U toch ook?

Door: Hennie Besselink