Zenderen Vooruit ontving vanmiddag de hekkensluiter in de 4e klasse A, HVV Hengelo. De opdracht was simpel en duidelijk, minimaal gelijk spelen en dan is deelname aan de nacompetitie een feit en degradeert Hengelo naar de 5e klasse. Onder leiding van scheidsrechter Kruit uit Wijhe begon de wedstrijd onder zomerse omstandigheden op een warm kunstgras.

Zenderen Vooruit begon goed aan de wedstrijd en creëerde zich al snel mogelijkheden en 1 grote kans. Ramon van Os kon in de 16 meter vrij koppen, maar zijn inzet belandde op de paal. De eerste 20 minuten had ZV de overhand en kon Hengelo alleen maar verdedigen en de ballen uit de eigen 16 meter wegwerken. Halverwege de 1e helft zakte ZV steeds verder weg. Het tempo lag veel te laag, middenvelders waren voortdurend te laat en 2e ballen waren steeds vaker een prooi voor de gasten. Het spel werd onnauwkeurig en rommelig en het was wachten op een afstraffing. Deze kwam er vlak voor rust toen een speler de bal in de 16 meter kon binnen tikken, 0-1. Met deze stand bleef er hoop voor Hengelo en was ZV niet zeker van het halen van de nacompetitie. Met de 0-1 op het bord gingen de teams de kleedkamer in voor een bak thee en de nodige tactische aanwijzingen van de coaches.

In de 2e helft startte ZV wat energieker en probeerde met inzet de grip op de wedstrijd terug te krijgen. Hengelo hing achterover en loerde op de lange bal en de daarbij behorende counter. Zonder grote kansen te creëren kwam ZV steeds dichter bij het Hengelose doel. In de 58e minuut speelde Hemmo Mulder zich vrij en besloot van buiten de 16 meter op doel te schieten. De bal leek houdbaar voor de Hengelose doelman, maar een stuit vlak voor hem zorgde ervoor dat de bal over de vallende doelman in het doel verdween, 1-1. Coach Ottenhof wisselde Jeffrey Slamp voor Freek Vlaskamp en niet veel later Jordy Oude Vrielink voor Bart Beld en ZV ging op zoek naar de 2-1. Dit deed het enigszins met de spreekwoordelijke handrem erop. Er ontstond namelijk ruimte in de achterste linie van Hengelo, omdat Hengelo steeds opportunistischer op zoek ging naar de voor hun broodnodige voorsprong. Hier werd onvoldoende gebruik van gemaakt door de voorwaartsen van ZV en zo hield het Hengelo in leven. Zo’n 10 minuten voor tijd leek Hengelo weer op voorsprong te komen, maar buitenspel zorgde ervoor dat de treffer geannuleerd werd. Dit tot ongenoegen van de spelers en staf van Hengelo. De irritatie deed de ploeg uit Hengelo geen goed en het leek het moment voor ZV om definitief toe te slaan. Kansen kwamen er voor Ramon van Os, Robin Sonder en Teun Besselink, maar nu stond de Hengelose doelman zijn mannetje. Hengelo probeerde met een slotoffensief nog wat te forceren, kreeg een aantal kopkansen, maar kwam niet meer tot scoren. De 1-1 bleef op het bord en zo viel het doek voor de gasten uit Hengelo en behaalde ZV ternauwernood het noodzakelijke punt.

ZV gaat volgende week op bezoek bij Vasse, de huidige nr. 11. Beide ploegen gaan uitmaken wie er 11 en wie er 12 wordt, hetgeen bepalend is voor wie de tegenstander wordt in de nacompetitie.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment