Onder veel betere omstandigheden dan vorig weekend speelde Zenderen Vooruit de thuiswedstrijd tegen de bezoekers uit Vasse. Vasse dat dit seizoen uitstekend presteert en in verliespunten de nr. 2 is van de 4e klasse A verscheen om 14.00 uur aan de aftrap op Sportpark Het Vollenbroek. ZV dat het nog moet doen zonder de geblesseerde Jelmer Kuipers maar zag wel Ramon van Os terugkeren op de bank.

Uit had ZV met 4-1 verloren van Vasse en toen was het vooral de 1e helft die bepalend was voor het uiteindelijke eindresultaat. Het leek wel alsof de withemden helemaal niets geleerd hadden van die wedstrijd in Vasse, want er werd Vasse 40 minuten lang amper wat in de weg gelegd. De bezoekers combineerden er lustig op los, speelden ver naar voren en stapelden kans op kans. ZV kwam overal op het veld te laat en het was dan voor de toeschouwers ook geen verrassing dat Vasse in de 21e minuut op voorsprong kwam na een vrije trap van Vasse speler Stefan Weersink. Deze vrije trap werd de 16 meter ingebracht en werd door alles en iedereen gemist en verdween 2e paal in het Zenderense doel. ZV kon geen antwoord geven op het goede spel van Vasse en een corner van wederom Stefan Weersink in de 27e minuut werd ongelukkig door keeper Myron Eleveld in eigen doel gewerkt. Gelukkig was dit het allerlaatste ongelukkige moment van de goalie, want de rest van de wedstrijd keepte Myron zelfverzekerd een geweldige pot. Vasse moet zich 40 minuten heerlijk gevoeld hebben op het kunstgras in Zenderen. Het enige dat de bezoekers zichzelf konden verwijten is dat ze de trekker niet definitief overgehaald hadden gezien de vele goede kansen die niet verzilverd werden. Het onzekere spel van de thuisploeg bracht coach Ruud Ottenhof ertoe om rigoureus in te grijpen en hij wisselde 5 minuten voor rust en bracht Ramon van Os en A-junior Kees ten Broeke in het veld. Het is altijd lastig te beoordelen of er hier sprake is van een sublieme ingreep van de coach, maar of het nou wel of niet aan de wissels lag, ZV kreeg per direct greep op Vasse en dit resulteerde in de 43e minuut in de 1-2 aansluitingstreffer van Ramon van Os die een goede voorzet de rechterflank achter de goalie van Vasse werkte.

Na de rust ging ZV door waar het de laatste minuten voor rust aan begonnen was. Er werd met overtuiging en vooral veel strijd gespeeld en daar waar Vasse de 1e helft vooruit speelde, werd het nu naar achteren geduwd. ZV geloofde erin en ging hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel in de 60e minuut uit een mooie voorzet vanaf de linkerflank. Kees ten Broeke zette zijn hoofd bij de 2e paal tegen de bal en kopte onberispelijk de 2-2 binnen. In de 70e minuut verscheen A-junior Justin Sonder in het veld. Mooi om te zien hoe de jongelingen Justin en Kees het niveau oppikken van de 4e klasse. Een heerlijke spelhervatting van Myron Eleveld werd koppend verlengd door spits Kees ten Broeke en deze verlenging werd op waarde geschat door Ramon van Os die 1-op-1 met de keeper geen fout maakte en de bal een kwartier voor tijd onder de goalie in het Vassense doel schoof en de stand naar 3-2 tilde. Vasse ging op zoek naar de gelijkmaker zonder echt gevaarlijk te worden en het was ZV dat dacht op 4-2 te komen nadat  Ramon de bal binnen de 16 uit de draai in de kruising schoot. De scheidsrechter had echter een overtreding gezien van Bart Beld binnen de 16 en floot een vrije trap voor Vasse. In de laatste 10 minuten golfde het spel op en neer maar bleef de achterste linie van ZV rustig waardoor de 3 punten in de tas van ZV verdwenen. Een uiterst belangrijke overwinning in de strijd onderin tegen een goede tegenstander.

Door de overwinning schuift ZV over RSC heen naar plek 11 met nu 14 punten uit 15 duels. Rechtstreekse handhaving is nog steeds goed haalbaar, gezien het gegeven dat de ploeg op plek 7 maar 3 punten meer heeft. Volgend weekend, op paaszaterdag 30 maart, speelt ZV uit bij de buren van BVV Borne. Aftrap 18.00 uur op sportpark Het Wooldrik.