Met nog 5 finales op het programma en met de 0-0 tegen KOSC als opsteker, ontving Zenderen Vooruit met vertrouwen de nr. 6 uit de 4e klasse A, Juventa’12 uit Wierden.

De uitwedstrijd was enigszins geflatteerd met 5-1 gewonnen door Juventa’12 en dus hoopten de supporters op een goed resultaat in de strijd tegen degradatie.

Met de geschorsten Freek Vlaskamp en Luuk Nijenhuis langs de kant werd de wedstrijd om 18.00 uur op Paaszaterdag in gang gefloten door scheidsrechter Daemen. De gasten uit Wierden begonnen sterk aan de wedstrijd en kregen al snel goede mogelijkheden. Het eerste doelpunt viel al in de 10e minuut toen door miscommunicatie Hemmo Mulder zijn eigen doelman met een kopbal verraste, 0-1. Deze tegenslag was nog niet eens verwerkt toen in de 14e minuut de 0-2 al op het scorebord stond. ZV kwam helemaal niet in het spel voor en had de grootste moeite om de makkelijk combinerende middenvelders van Juventa’12 te bedwingen. Het was wachten op een volgend Wierdens doelpunt en die kwam er ook, in de 30e minuut combineerde Juventa’12 opnieuw snel van achteruit en stuurde de spits in de ruimte en Myron kon deze uitbraak niet stoppen, 0-3. Jordy Oude Vrielink moest geblesseerd het veld af en werd vervangen door Jeffrey Slamp. De irritatie onderling liep op en het zelfvertrouwen was volledig weg. Toch leken de withemden hier zelf ‘schuld’ aan. Als de afspraak druk zetten en afjagen is, dan moeten alle linies hierin meegaan. Wanneer dit niet gebeurd en je laat de balvaardige spelers uit Wierden rustig de bal aannemen, dan is een tegenstander als Juventa domweg te goed voor ZV. Vlak voor rust leek ZV terug te komen in de wedstrijd toen Hemmo Mulder mocht aanleggen van 11 meter nadat Ramon van Os gevloerd was in de 16 meter, 1-3. Heel even was er weer hoop in Zenderense harten, maar met doelpunten in de 42e en 44e minuut bracht Juventa een alleszeggende 1-5 op het scorebord bij rust.

In de rust werd Jordy Kamphuis vervangen door Bryan Sonder en ZV startte veelbelovend in de 2e helft. Er werd gecombineerd, druk gezet en positief gecoacht. Er ontstonden mogelijkheden voor Ramon van Os, Job Vetketel en Jeffrey Slamp, maar de doelman van Juventa had niet veel moeite de inzetten te keren. Juventa liet overduidelijk de teugels vieren, hing achterover en wachtte geduldig op een omschakelmoment. Deze omschakelmomenten kwamen er steeds meer en in de 70e minuut strafte Juventa balverlies af en zette zo de eindstand 1-6 op het bord. De wedstrijd kabbelde naar het eind, Juventa vond het wel goed en ZV was niet meer bij machte om nog wat te creëren. Een teleurstellende avond voor ZV waarbij vooral het spel in de 1e helft coach Ruud Ottenhof zorgen zal baren.

Komend weekend is ZV vrij en kan het de ontwikkelingen op de andere velden volgen. De eerste volgende wedstrijd is op 5 mei, opnieuw thuis en dan tegen Rood Zwart uit Delden.