Onder omstandigheden die meer op voorjaar dan op winter leken, hervatte Zenderen Vooruit de competitie na de winterstop. Op bezoek kwam Fc ’t Centrum, de trotse nummer 2 uit Enschede.

De wedstrijd begon met enige vertraging door wat autopech bij de bezoekers, maar tegen 14.15 uur werd er afgetrapt. De eerste 10 minuten gebeurde er niet veel, beide ploegen waren aan het aftasten en namen daarbij niet al te veel risico. Na de openingsfase waren het de bezoekers die steeds meer het spel dicteerden. Fc ’t Centrum combineerde makkelijk, zochten veelvuldig de snelle, behendige rechtsbuiten en het was dan ook ’t Centrum dat de eerste grote kans kreeg. Het was Myron Eleveld die deze kans vakkundig onschadelijk maakte. ZV probeerde vat te krijgen op de snelle, baltechnische middenvelders, maar dit lukte onvoldoende om zelf een vuist te maken. Voor ZV bleef het bij veel goede aanvallende intenties, maar in de eindfase was ZV onvoldoende nauwkeurig om echt gevaarlijk te worden. Een tweede 100% kans voor ’t Centrum werd wederom door de uitstekend keepende Myron gekeerd en zo bereikten beide ploegen met 0-0 de rust.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde, ZV probeerde grip te krijgen op de tegenstander, maar het was ’t Centrum dat veruit het gevaarlijkst bleef en twee grote kansen creëerden, maar wederom de doelman van ZV op haar weg vond. Ruud Ottenhof wisselde Kees ten Broeke voor Freek Vlaskamp en na driekwart wedstrijd begon het beter te draaien bij de thuisploeg. ’t Centrum leek wat vermoeid en even leek het dat beide ploegen genoegen zouden nemen met een gelijkspel. Tot de linksback van ’t Centrum 15 minuten voor tijd na zijn 2e gele kaart met rood mocht vertrekken. ZV ging er steeds meer in geloven en zo’n 5 minuten voor tijd bleek dit niet onterecht. Verdediger Bryan Sonder kon een voorzet zo terugleggen dat Ramon van Os van dichtbij kon binnen werken, 1-0. ’t Centrum ging op zoek naar de gelijkmaker, maar in de counter kon wederom Ramon van Os, nu na een schitterende voorzet van rechtsback Thomas Klaassen de 2-0 binnen schieten. De wedstrijd leek gespeeld met nog zo’n 5 minuten op de klok. Niets bleek minder waar, ’t Centrum bleef de aanval zoeken en helaas was het tot dan uitblinkende doelman Myron Eleveld die een aanvaller van ’t Centrum tegen de grond werkte. Naast een strafschop leverde het eveneens een rode kaart op voor de goalie. Thomas Klaassen mocht het keepersshirt aantrekken, maar was kansloos op de feilloos ingeschoten 11 meter, 2-1. Het publiek wachtte op het eindsignaal, maar nog voor deze klonk wist ’t Centrum via links nog eens doeltreffend een aanval af te ronden, 2-2.

Voor ZV een bijzonder zure afloop, want wie had dit gelijkspel nog verwacht na de 2-0 voorsprong en nog 5 minuten op de klok. Wel moet gezegd worden dat winst voor ZV geen recht zou hebben gedaan aan de verhoudingen in het veld.

Volgende week mag ZV op bezoek bij hekkensluiter Phenix uit Enschede. Tijd voor 3 punten!!