Na een korte winterstop en een 3-tal oefenwedstrijden stond deze middag de eerste wedstrijd van 2019 op het programma. Gelijk een belangrijke wedstrijd tegen vv Oldenzaal dat 2 punten meer had dan ZV. Ondanks de winterse omstandigheden lag het sportpark er zonnig en speelklaar bij.

 

Om 14.00 uur werd de wedstrijd in gang geloften door de scheidsrechter van dienst, dhr. Meijer.

ZV begon goed aan de wedstrijd. De ploeg van Ruud Ottenhof was veelvuldig in balbezit en wist met combinerend spel de voorste linie te bereiken. Dit resulteerde in eerste instantie in wat speldenprikjes, maar al snel kwamen de eerste kansen. Zo waren er in het eerste half uur kansen voor Hemmo en Ramon, maar het bleef bij kansen.

Oldenzaal kon weinig inbrengen, maar stuurde op het halve uur met een diepe bal een van de voorwaartsen richting keeper Myron. Voor bijna het hele sportpark was duidelijk dat er sprake was van buitenspel, de grensrechter vlagde terecht en het wachten was op het fluitje van scheidsrechter Meijer. Tot verbazing van velen bleef dit echter uit en zo kon de speler van Oldenzaal de 0-1 voor de bezoekers op het scorebord zetten.

Ondanks deze tegenslag pakte ZV direct het goede spel weer op en zette druk op de achterste linie van Oldenzaal. Dit resulteerde in de 36e minuut in een welverdiende gelijkmaker. Job Vetketel was er al de kippen bij toen de defensie van Oldenzaal de bal niet weg wist te werken en tikte de 1-1 binnen.

Kort na de gelijkmaker kreeg Bart de gelegenheid om ZV op voorsprong te schieten, maar helaas kreeg hij de bal net verkeerd om van dichtbij raak te schieten.

Tevreden met het spel, maar teleurgesteld in de stand zochten de withemden de kleedkamer op.

 

De tweede helft begon rommelig bij ZV. Oldenzaal kwam overduidelijk scherper de kleedkamer uit en wist al in de 49e minuut te scoren. Niet doortastend ingrijpen door de ZV defensie leverde een goede voorzet op en deze werd eenvoudig van dichtbij binnen gewerkt, 1-2.

ZV kon weer in de achtervolging. Jammer dat de ploeg het zichzelf veelal moeilijk maakt door zelf de kansen niet te verzilveren en tegen ongelukkige tegendoelpunten aan te lopen. Het telkens moeten goedmaken van een achterstand kost veel energie en levert daardoor kansen op voor loerende tegenstanders die met een voorsprong in de tas geduldig kunnen wachten op een fout om in de omschakeling toe te slaan.

Dit bleek ook het verhaal van deze middag. Daar waar ZV grote kansen creëerde, bal op de paal van Ramon, en een paar goede reddingen van de Oldenzaalse goalie, was het Oldenzaal dat in de omschakeling de 1-3 op het bord counterde.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Oldenzaal speelde de wedstrijd vakkundig uit.

 

ZV speelde met vlagen prima voetbal, maar wist zichzelf onvoldoende te belonen. Volgend weekend is de ploeg vrij. Zondag 3 februari speelt ZV weer een thuiswedstrijd. Dan komt Rood Zwart uit Delden op bezoek.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Post comment