De stoom kwam nog uit de oren wanneer je trainer Ruud Ottenhof de afgelopen week sprak over de wanvertoning van vorig weekend tegen Hengelo. Teleurstelling over het niveau en ongeloof over het gebrek aan inzet voerden de boventoon. Dit moest en zal anders tegen Vasse beloofde de oefenmeester. En dat dit overgekomen was bij de spelers dat bleek deze zondagmiddag.

Onder zomerse omstandigheden, heerlijke zonnetje maar met een harde wind in de lengterichting over het veld, traden beide ploegen aan. De bezoekers uit Vasse, die in tegenstelling tot vorig seizoen matig aan de competitie zijn begonnen met maar 1 punt uit 2 duels, is een normaal voor ZV een lastig te bespelen tegenstander. De ploeg leunt op een goede verdediging en weet met de lange bal veelal de snelle voorhoede te bereiken. Dit speltype hanteerde Vasse dan ook in de 1e helft. Vasse had de 1e helft de wind mee en begon beter dan ZV  aan de wedstrijd, zonder het eerste kwartier echt gevaarlijk te worden. Het lichte overwicht van Vasse resulteerde in de 0-1 in de 21e minuut. Uit een voorzet scoorde Randy Pegge voor de Vassenaren. Even leek het een lastige middag te worden op sportpark het Vollenbroek, maar ZV leek niet van slag. Het schakelde een tandje bij en zette druk op de achterhoede van Vasse. Dit resulteerde in de 27e minuut in de gelijkmaker. De verdediging kreeg de bal niet weg van de 16 en Job Vetketel strafte dit genadeloos af, 1-1. Het vroege druk zetten op de verdediging bleek het middel te zijn deze 1e helft want een paar minuten na de gelijkmaker strafte Ramon van Os met een schitterend lobje over de keeper het niet kordaat wegwerken in de Vassense verdediging af, 2-1. ZV bleef de rest van de 1e helft de bovenliggen partij zonder direct gevaarlijk te worden en met de 2-1 op het bord gingen de teams aan de thee.

In de 2e helft leek het er even op dat ZV met de wind in de rug alleen maar de lange bal ging spelen. Hier ligt normaal niet de kracht van het team en met deze speelwijze leek Vasse ook geen probleem te hebben. Gelukkig kwamen de heren hier zelf ook achter en gingen ze doen waar ze veel beter in zijn, namelijk het spelen van combinatievoetbal. Rond het uur dacht ZV op 3-1 te komen, maar de scheidsrechters zag een duwfout bij het binnenkoppen. ZV bleef op zoek naar een volgende treffer en deze werd in de 64e minuut gescoord door spits Freek Vlaskamp die zeer attent de bal vanuit een corner bij de 2e paal binnen gleed, 3-1. Vasse kreeg geen grip op het spel van de Zendenaren en dit zorgde voor frustratie bij de bezoekers.  Het leek erop dat Vasse de leidsman verantwoordelijk hield voor hun eigen zwakke optreden. Jammer en onnodig. ZV daarentegen bleef de aanval zoeken en de net voor Freek Vlaskamp in het veld gekomen Justin Sonder besliste in de 85e minuut de wedstrijd door de 4-1 tegen de touwen te werken. (zie foto) Na de 4-1 nam ZV wat teveel gas terug en dit resulteerde in 2 onnodige tegentreffers van Sam Haarhuis in de laatste 3 minuten van de wedstrijd. Ondanks dat Vasse terugkwam tot 4-3 was de overwinning geen moment in gevaar. Een lekkere opsteker en een goede reactie van de groep op vorige week.

ZV stijgt door de overwinning naar de 6e plaats in 4A met 6 punten uit 4 duels. Volgende week mag de ploeg van Ruud Ottenhof op bezoek in en tegen Almelo.